Legyen szó a sokak életét követelő alkoholitatós játékokról, vagy épp az össze nem érő combok divatjáról, számos eszement divathullám söpört már végig a közösségi oldalakon – olyan bizarr azonban kevés akad, mint ez a mostani.

Sokan választják ugyanis azt a módját a szeretteiktől való elbúcsúzásnak, hogy utolsó gesztusként még egy szelfit lőnek velük a gyászszertartáson, azt pedig feltöltik a közösségi oldalakra. Arról nem is beszélve, hogy sokan viccből követik el ezt az ízléstelenséget.

Borzalmas "divat" van terjedőben: egyre többen fotózkodnak halottal

A jelenség leginkább a kanadai Quebecben harapózott el, ahol a temetkezési vállalatok azon gondolkoznak, hogyan taníthatnák meg az embereket arra, hogy ez hatalmas tiszteletlenség – írja a CBC.

A gyászoló családoknak ez a gesztus kifejezetten fájdalmas lehet, ráadásul a szakértők egyetértenek abban, hogy a szelfizés legkevésbé sem segíti a gyász és a feldolgozás folyamatát, pláne, ha utána felkerülnek a közösségi oldalakra.

Biztosan nem szeretnénk szelfi-rendőrséget. A legtöbb szertartáson világos szabályok vonatkoznak a szelfikre. Többnyire általában közöljük, hogy a család nem szeretne ilyen fotókat. A legjobb tudásunk ellenére azonban az emberek elrejtik telefonjaikat, és hirtelen az utolsó pillanatban készítenek közös képet

- mondta Denis Desrochers, a Quebec-i temetkezési vállalkozók egyesületének elnöke.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.