Semmit sem lehet megoldani kerítésekkel a horvát belügyminiszter szerint, Horvátország kerítések nélkül is megvédi határait, de vállalja a rá eső menekültek befogadását is – olvasható a Deutsche Welle (DW) cikkében.

Vlaho Orepic elmondta, egy kerítéssel nem lehet semmit sem megoldani, ha pedig nem elég, akkor az sem járható, hogy mögé egy újat építenek. 

A belügyminiszter arról is beszélt, hogy Horvátország betartja a schengeni zóna külső védelmét mind a szárazföldön, mind pedig a tengeren, a balkáni menekültútvonal hivatalosan le van zárva. "Ami most ott (a schengeni zóna külső határain kívül) folyik, az embercsempészet.)

Hozzátette, az ország kész befogadni a rá eső 1563 menekültet, csak az a probléma, hogy a menekültek nem akarnak Horvátországba jönni. A belügyminiszter szerint csak tranzitországként tekintenek rájuk, Horvátországból tovább akarnak menni. 

Vlaho Orepic arról is beszélt – a DW arról kérdezte, tényleg olyan rosszak-e a menekültek szálláskörülményei, mint ahogy a szóbeszéd tartja –, hogy a menekültek a Zágráb melletti szálláson jobb körülmények közt élnek, mint egynémely horvát lakos. 

Arra az értesülésre, miszerint több menekültet kifosztottak és megvertek a horvát határon szolgálók, majd visszairányították őket Szerbiába, a belügyminiszter úgy válaszolt: minden ilyen értesülést ki fognak vizsgálni, és ki fogják rúgni azokat, akik visszaéltek a hatalmukkal. De hozzátette, szerinte az embercsempészek vezetik meg a menekültekkel foglalkozó civil szervezeteket a hamis vallomásokkal, hogy a közvéleményt a horvát rendőrök ellen hangolják.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
@Eladott Ország: Miért, mi nem "xarunk" az egészre? Húzunk egy-két kerítést, és a többit oldják meg mások?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
444.hu/2015/09/18/a-horvatok-elkezdtek-busszal-hordani-a-menekulteket-a-magyar-hatarra/
Okostolyás a horvát blügyminiszter.
Így nem is kell kerítés a horvátoknak."Nem fogjuk megakadályozni, hogy az emberek belépjenek, de azt sem, hogy kilépjenek az országból. Horvátország nem lesz hot spot” - mondta. A sajtótájékoztatón megkérdezték, hogy Szlovéniába küldik-e a menekülteket, amire Milanović csak annyit felelt, hogy szerinte Magyarország sokkal közelebb van. Ilyen logikával nem is kell nekik kerítést építeni.
nyanya001
@Horizont: Nincsenek beszélő viszonyban.
MOL mutyi ...
Eladott Ország
@nyanya001: Az is, meg ránk vezetnék a migránsokat mint korábban is vonattal, busszal.
A görögök is szarnak az egészre, mindenkit szélnek eresztenek.
Eladott Ország
@Horizont: Az lehet hogy normálisan beszélt, de ha nem lenne kerítés ide hajtanának mindenkit, vissza meg egyet sem vennének át, a határőrizetről részükről meg nyema lenne.
JAJMÁR
@Eladott Ország: Miért, mi nem "xarunk" az egészre? Húzunk egy-két kerítést, és a többit oldják meg mások?
Lepényleső
Dehogynem,például van olyan terület az unióban ahol senkiből milliárdos lehetett,ha előtte elég
narancsot evett.
fekete
Mi van Hrvatskoba?A hulye is valalna' ? Mert senki sem akar oda menni.
Eladott Ország
@JAJMÁR: forum.portfolio.hu/topic.php?t=22130&limit=20&order=1&from=680
Nem Európában kell segíteni
A 66 éves nyugalmazott vezérőrnagy, iraki háborús veterán, a Politicónak adott nyilatkozatban elmondta, hogy az európai migránsválság nem elkerülhetetlen és az, hogy Ausztrália sikeresen kezelte a kérdést, a kormányzati eltökéltségnek volt köszönhető.
Sokkal nagyobb segítséget nyújtunk, ha Jordániában, Libanonban vagy Törökországban támogatjuk ezeket az embereket, mintsem hogy hagyjuk őket Európába jönni – mondta Molan. Ausztráliának 60 ezer kilométernyi partvonalat kell védelmeznie, ami nem sokkal kevesebb, mint az európai, viszont ezt jóval kisebb tengeri flottával kell ellenőrizni.
Visszafordítás, vagy táborok távoli szigeteken Az ausztrál menekültrendszer három pilléren nyugszik. Az ausztrál partoknál katonai hadihajók cirkálnak és feladatuk feltartóztatni, visszafordítani a menedékkérőket szállító hajókat, vagy ha azok olyan állapotban vannak, hogy képtelenek megtenni egyedül az utat, akkor a haditengerészet különleges hajóival szállítják vissza őket. Amennyiben az illegális bevándorlók mégis elérnék Ausztrália területét, akkor a menedékkérelem elbírálására a Karácsony-szigeten kerül sor, majd innen a naurui vagy Pápua Új-Guinea-i vagy Manus-szigeteki befogadó állomásokra szállítják őket. Jogvédők többször bírálták az ottani állapotokat és a humanitárius viszonyok miatt az utóbbi állomást a későbbiekben be is zárják. A rendszer harmadik eleme, hogy az említett szigeteken tartózkodók nagy része akkor sem léphet be az országba, ha megkapja a menekültstátuszt. Az ausztrál kormányzat ugyanis olyan megállapodásokat kötött több állammal is, amelynek értelmében azok fizet, hogy a szigeteken ellássák a menedékkérőket.
JAJMÁR
@Eladott Ország: 24.hu/kulfold/2016/02/02/jordania-kiralya-kitette-a-megtelt-tablat-a-menekulteknek/
mno.hu/belfold/a-libanonban-elok-fele-menekult-1346072
A törökországi menekülthelyzetről nem linkelek cikket, azt mindenki ismeri.

Ja, nagyokat mondani bárki tud! De megoldani? !

A probléma gyökerét kellene keresni!
Peller Anikó
"Horvátország kerítések nélkül is megvédi határait"

jahh, rohaggy meg akkor hogy eresztetted rá az osztrákokra az arabok százezreit?

Vagy megvédted közben a határt, hogy el ne lopják?
Eladott Ország
@JAJMÁR: @Peller Anikó: Sajnos senki nem akarja a problémát jelenleg megoldani, csak egymásra tolni. De kezd ránk égni és nem szabad tovább Európába hurcolni a migránsokat. Mert a végén ha sokan lesznek, megkérdezik tőlünk, hogy mit keresünk itt, minek van a nyakunkon a fejünk, miért nem ordibáljuk a müezzint, napi ötszöri – hajnali, déli, kora délutáni, napnyugtakori és esti – imádság (szalát) előtt, miért nem hordanak csadort az asszonyaink , minek vannak a templomaink és így tovább.
Peller Anikó
@Eladott Ország: az a sok elmebeteg aki támogatja az arabok (és a négerek) beözönlését nem így gondolkodik. Ők azt gondolják (többnyire lányok), jön ez a sok kedves barnabőrű fiatal aki majd mind megdugja őket, mert fehér férfi eddig rájuk sem nézett. A 4 milliárd menekültet meg be kell fogadni mert ezt hallották a templomban. Meg a mekkergült banya is ezt mondta rohaggyon meg.

A probléma gyökere, hogy beengedtük őket. Pedig a simogatókat kellett volna kiküldeni hozzájuk van véj tiket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.