Az amerikai hírszerzők szerint az oroszoknak "füle" van a Fehér Házban

Annyira nem bíznak az amerikai hírszerzők Donald Trumpban és kormányában azok Moszkva-barátsága miatt, hogy elkezdték visszatartani az információk egy részét tőlük – olvasható az Observer cikkében.

A cikket John R. Schindler jegyzi, aki az NSA-nál dolgozott elemzőként és elhárítótisztként, a kémkedés és a terrorizmus a specialitása.

Schindler egy korábbi cikkében már leírta, hogy a Trump-adminisztráció hozzá nem értése és sok felsővezető Moszkvához köthető túl szoros barátsága miatt az Államokkal szövetségeseinek hírszerző szolgálatai óvatosságból több lépés távolságot kezdett tartani az USA szolgálataitól. A szerző szerint hosszabb távon ez negatívan hathat a nemzetközi terrorizmus elleni harcra is.

Schindler mostani cikke szerint a távolságtartás nem csak a szövetséges államok hírszerző szolgálataira jellemző, de a saját szolgálatokra is, amelyek elkezdték a fajsúlyosabb információkat visszatartani a Fehér Háztól, nehogy azok az oroszok fülébe jussanak. Vagy bárkiébe, mivel a szolgálatok eléggé inkompetensnek tartják a Trump-kormány tagjait.

Leginkább a nemzetbiztonsági főtanácsadóval, Michael Flynnel van problémája a hírszerzőknek, szerintük ugyanis a inkább az összeesküvés-elméletekben hisz, mint a tényekben, ráadásul az oroszokkal többször egyeztetett az ellenük hozott szankciókról, amit aztán letagadott.

Schindler úgy értesült, hogy az NSA szakított a több évtizedes hagyománnyal, hogy rendszeres jelentéseket készítsen az elnöknek. Mióta Trumpot beiktatták, ezek kezdenek elmaradni, illetve a hírszerzési információkat is erősen szűrve adják csak át az elnöknek és stábjának – ha átadják egyáltalán. És úgy tudni Schindler szerint, hogy nem csak az NSA (ahonnan a hírszerzési információk 80 százaléka érkezik) tesz így a Fehér Házzal, hanem más hírszerző szolgálatok is, mivel egyre inkább úgy tartják, hogy az oroszoknak "füle" van a Fehér Házban, és hamar értesülnek arról, mi folyik az elnöki stábban.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vladimir putin
Trump lennyi nagyon jo jember.
Bugyet moj hazibarat. Mondta a multokr, hogy szivjesen leszopna.
Terv: felmenni vele na Kavkaze, huzni fejere harisnya, hogy nyet lobogni haj, mikozben nekem dolgoz,
mert medvedov meglatni ot, es o nem tud olyan gyorsan futni, mint EN!
Qqberci
@vladimir putin: Nem úgy volt hogy a te házibarátod Viktor Viktorovics Gorban?...
3dwhite
@Qqberci: Legalább kivonták a képletből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.