Beszivárogtak a Ku Klux Klan rasszista szervezet soraiba, így buktatták le őket az Anonymous hackercsoport tagjai, akik Facebookon buktatták le a titkosan szerveződő társaságot, köztük katonákat és rendőröket is – írja a 444.

Az OpKKK (azaz Operation Ku-Klux-Klan) nevű akció könnyű és sikeres volt, még hackertudást sem igényelt: a résztvevők a Facebookon valódinak tűnő kamuprofilokkal fejezték ki a támogatásukat a Blue Lives Matter felé. Ez a feketék elleni erőszak elleni kiállásként létrejött Black Lives Matter mozgalom ellenében, a szolgálat közben megölt rendőrökért jött létre.

A Facebookon buktatta le az Anonymous a Klu Klux Klán tagjait

Miután elkezdték bejelölni a résztvevőket, a Facebook algoritmusa  automatikusan ismerősnek ajánlott más, a Blue Lives Mattert támogató felhasználókat, köztük klántagokat is, így minél több klántagot jelöltek be, annál többet ajánlott a rendszer.

Abban, hogy a klántagokat felismerjék, a nagyon egyszer, ősrégi jelszavas rendszer segített nekik: ha egy klántag megkérdezi, hogy AYAK (Are you a Klansman?), és az a válasz, hogy AKIA (A Klansman I am.), akkor valószínűleg mindketten klántagok. Így be is jutottak kláncsoportokba is.

Volt, aki azzal bukott le, hogy elkezdett 230 dollárért siránkozni, mert nem tudta befizetni a villanyszámláját, majd az egyik, cselből segítséget ajánló hackernek egy csomó személyes információt, még a társadalombiztosítási száma utolsó számjegyeit is megadta – de olyan is akadt, aki gyilkosságot is bevallott így.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.