Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hivatalosan is rákkeltő anyaggá minősítette a formaldehidet, sőt, a legveszélyesebb anyagok listájára helyezte azt – írja a femina.hu.

Előfordulása sajnos jóval gyakoribb, mint hinnénk: ipari tevékenységek eredményeként a lakásba is könnyen és sok esetben bekerül.

Nagyon kell vigyázni például a farost- vagy rétegelt lemezből készült bútorokkal, az ezekhez használt műgyanta ugyanis gyakran formaldehid alapú. Ha nem kifejezetten környezetbarát bútort veszünk, érdemes több hétig szellőztetni, mielőtt bevisszük a lakásba.

Nem is sejtené, milyen rákkeltő anyagok vesznek minket körül a lakásban

Ugyanez érvényes az újonnan vett habszivacsokra is, csakúgy, mint a padlószőnyegekre: sajnos ezeknél is gyakori összetevő a formaldehid. Habár használatát már szabályozzák, még így is rengeteg termékben megtalálható.

Kiemelt a veszély a különböző lakkok és festékek esetében, amelyekből lassan párolog az anyag, és már rövid távon is kellemetlen tüneteket, például allergiát okozhat – a későbbiekről nem is beszélve.

Szerencsére már mindenből kapható környezetbarát változat is, érdemes odafigyelnünk, hogy ezeket válasszuk.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Nem is sejtené, milyen rákkeltő anyagok vesznek minket körül a lakásban.

...és a neten. Pl : bigáspergető.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
aremy
@papa.49: azok nem a 3tablettás borukról híresek?
papa.49
@aremy: Na de marad ott a pince kövén némi ,,seprő,, is abból lesz a pájinka!!!
aremy
@papa.49: én hülye meg szememként szedett cseresznyéből vagy meggyből.
Mirabilis
Na és akkor miért engedélyezik a gyártásukat?
qxy
@Mirabilis: Tudod, az egészséges ember az nem üzlet. Mi lenne a sok gyógyszerrel kérem?azt valakivel meg," kell " etetni" ha jó ha nem jó ha használ , ha nem.Ja hogy mellék hatások? semmi gond,arra is van ha meg annak is van mellék hatása, semmi gond, annak is van és ez így megy míg a gatya rá nem megy szó szerint, " Az egészségedre." Azt ha vissza emlékszel miért is mentem a dokihoz tíz éve?? akkor már azt is el felejtetted. Na meg. fizetnek a tudósnak,hogy ezt meg kell állapítani róla. egy idővel odébb, meg fizetnek a dokinak hogy ez egészséges, és ezt állapítsa meg róla. Emlékszel? hány olyan élelmiszer volt ami rákos? ma meg nem is az? Na ilyenek a hozzá értő fizetett emberek. Jó pénzért bármiről, és bárkiről meg tudjákállapítani hogy ez bizony rákkeltő.
Ami igaz. és ez tényleg. bármi lehet rák keltő, amit iszol, vagy eszel, vagy azon fekszel.
tőled függ mit gondolsz róla. mert az agyban dől el minden. Nem hiszed? " gondold csak át?" " " " " na ugye. csak ha mindenki ezt tenné,egy városba elég volna egy körzetorvos akihez jó el menni beszélgetni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél