A kórházból üzent Beata Szydlo lengyel kormányfő a múlt pénteki autóbalesete okozásával gyanúsított 21 éves fiatalembernek, leszögezve, hogy az ügyet elvárása szerint ugyanúgy fogják kezelni, mint minden más közúti karambolt – jelentette a levelet ismertetve szerdán a lengyel közszolgálati hírtelevízió.

"Megerősítem, hogy a miniszterelnök asszony szerdán levelet küldött Sebastian úrnak. A baleset és a fiatalember körül nagy a médialárma, vannak próbálkozások az ügy átpolitizálására. A miniszterelnök asszony, két hasonló korú fiú édesanyjaként megérti, mit érezhet ez a fiatalember és a családja"

- közölte szerdán a PAP hírügynökséggel Ezbieta Witek, a lengyel miniszterelnök kabinetfőnöke.

A lengyel kormányfőt múlt péntek óta ápolják a varsói katonai kórházban, ahova a dél-lengyelországi Oswiecimben elszenvedett autóbalesete után került. A kormányfőt szállító, konvojban haladó gépkocsi sofőrje a 21 éves Sebastian K. által vezetett Fiat Seicento előzése közben, az utóbbi jármű sofőrjének figyelmetlensége miatt irányváltásra kényszerült, és a gépkocsival egy útszéli fának ütközött.

Witek az "átpolitizálásra" vonatkozó kijelentésével egyebek között arra utalt, hogy két ellenzéki párt – a Polgári Platform (PO), valamint a Modern (Nowoczesna) – jogi támogatást ígért a fiatal sofőrnek, és a szerencsétlenség kapcsán Mariusz Blaszczak belügyminiszter leváltását is követeli.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Remélem a miniszterelnök asszony normális is marad.
quadrocopter
Megható, miután az okozó jól kisírta magát, hirtelen eltűnik a Nagy Lengyel Őserdőben és a szibériai Mahatrovka -gulagon bukkan fel ismét, mint targoncavezető!
lusta
@quadrocopter: Hát ez most a nagy probléma. Egyre inkább úgy néz ki, hogy a kormányfő autója okozta a balesetet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.