Felháborodást váltott ki Ausztriában egy bécsi kávéház, amely egy eurós többletárat számol fel vendégeinek, ha túlságosan hosszú ideig töltik telefonjaikat.

Kifizetteti a telefontöltést egy bécsi kávéház, óriási a felháborodás

Fotó: wien.orf.at

A nagy visszhangot kiváltó újítást a Hudertwasser-házban működő Terrasencafe tulajdonosa, Galina Pokorny vezette be elsőként az osztrák vendéglátóhelyek közül.

A turistáknak mindig áramra van szükségük, de ki fogja ezt megfizetni nekem?

- indokolta döntését a kávéház tulajdonosa.

Továbbra is ingyen tölthetik fel telefonjaikat azok a vendégek, akik beugranak egy kávéra, és 15 perc alatt végeznek fogyasztásukkal. Egy órányi töltés azonban már költséggel jár.

Pokorny tavaly vezette be a többletdíjat, de csak akkor került a figyelem középpontjába, amikor az Österreich bulvárlap szerdán közzétette egyik újságírójának "bizarr számláját", amelyen feltüntették az egyeurós többletárat elektromos áram címszó alatt. A többletár kiterjed a laptopokra, tabletekre is, és annak, aki több eszközt tölt egyszerre, a többszörösét kell fizetnie.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ila51
régen mikor csak a szomszédban volt telefon , ki volt írva : Hallgatni arany , beszélni 2 Ft
wagabund
hát kéremszépen ilyen a fogyasztói társadalom...ma még bukta, de lehet, hogy lesznek követői...

csak szólok, hogy itt is van ilyen...csak ez pénzbedobós..nos ez jobb?
karma1
@Szókrakész: Vilagosits fel: a Galina az magyar-osztrak monarchikus nev? A Pokornyt meg elfogadom. ...
Mindenesetre orulok, hogy ilyen gyorsan tisztaztad a szarmazasat, nehogy mar odapottyant magyarnak tartsam...:o))))
De ugye abban megegyezunk, hogy nem az a tipikus osztrak? Meg ha a Habsburgok alatt is volt arrafele o alattvalo?...:o)))
karma1
@volvós: Ebben most nem egeszen ertunk egyet: ugyanis a kave araba kell beleepiteni az alapanyagot (kavet, tejet csokoladet), a presszo havi berleti dijat, telefont, viz-futes-aramdijat, az alkalmazotti bereket, az osszes adot, valamint a 30-40-60 %-os nyereseget is- ebbol jon ki a kave vegso fogyasztoi ara.

Ha en bemegyek a Ruszwurmba, kurvara nem erdekel, hogy mennyit fizetett az aramra, (ennek az AFA-jat kulonben is visszaigenyli), nem erdekel, mennyit fizet az alkalmazottainak, mint ahogy a haszonkulcsa - ami egyebkent erdekelne,...:o))) - erteket sem tudom meg.

Az egyetlen adat, amit a szamlan fel kell tuntetni, az az AFA- mert azt sokan visszaigenylik, ha pl. egy uzleti targyalas koltsegekent szamoljak el.

Egy igazan jo uzletember meg az internetet is ingyenesen adja meghatarozott ideig (nalunk 1-2 ora netezes ingyenes egyes kavezokban), nemhogy a telcsi tolteseert nem kell fizetni, a netert sem. Ket orai hasznalat utan esetleg felszamolnak 1 dolcsit, ami kb. 200 forint.
Ebbe a csajba nem sok uzleti erzek szorult - de ez persze csak az en velemenyem...:o))
Szókrakész
@karma1: Mondj egy "vegytiszta" osztrákot mostanában.
Alig találsz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.