A finn parlament pénteken leszavazta a melegházasságot engedélyező törvény visszavonására irányuló állampolgári kezdeményezést, és ezzel elhárult az utolsó akadály is a jogszabály márciusi hatályba lépése elől.

A szavazáson 120 képviselő voksolt a petíció ellen, 48 pedig mellette. A törvényhozók többsége elvből ellenezte, hogy nemrég eldöntött kérdéseket vizsgáljanak felül.

A petíció kezdeményezői azzal érveltek, hogy egy gyereknek joga van egy anyából és egy apából álló családban felnőni. Álláspontjukat több mint 100 ezren támogatták aláírásukkal.

A még 2014-ben, az előző parlament által elfogadott törvény eltörli a különbségtételt az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolata és a heteroszexuális párok házassága között, és lehetővé teszi, hogy a melegek is örökbe fogadhassanak gyereket, illetve közös vezetéknevet használjanak. Az azonos neműek házasságát lehetővé tevő törvénytervezetet háromszor utasították el 2006 óta, míg 2014-ben a képviselők végül 101:90 arányban megszavazták.

Finnország volt az utolsó az északi országok között, amely elfogadta a melegházasságot, bár 2002-től a homoszexuális pároknak már lehetőségük volt arra, hogy regisztrált élettársi kapcsolatban éljenek.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

aremy
kíváncsian várom mikor derül ki hogy a havasi berci kettős állampolgár lett.Finn és Magyar.
wagabund
hát nem tudom...vagy tizenöt évvel ezelőtt itt Budapesten láttunk egy plakátot, melyen két szakállas férfi csókolódzik..a kép alján egy kisgyerek kérdezi az apukáját:-apa! miért csókolódzik az a két szakállas bácsi?

...válasz nem volt...azt a szemlélőre bízták.

... házasodjanak...ha ez kell..de gyermeket nem volna szabad a közelükbe engedni...lelkileg sérült ember lesz belőle...a kár felmérhetetlen.

na megyek hányni.
elnyomott
@wagabund: Kérdeznék néhányat, miután kihánytad magad:
- Egy heteró apa közelébe engedhető a kislánya, vagy heteró anya közelébe a kisfia?
- Mit szólsz ahhoz, hogy minden melegnek heteró szülei vannak?
- Heteró lelki sérültnek lehet gyereke?
- Ha meglátsz egy heteró férfit és heteró nőt együtt, azonnal az jut eszedbe, mit csinálhatnak az ágyban egymással?
- Szerinted a heterók miért csókolódznak egymással?
Egyelőre ennyi, és őszintén várom a válaszaid!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.