Geert Wilders, a holland szélsőjobboldali politikus szombaton indította választási kampányát, ahol azt mondta:

„Rengeteg mocskos marokkói van az utcákon Hollandiában. Ha vissza akarjátok szerezni az országotokat, ha azt akarjátok, hogy a hollandok számára biztonságos legyen Hollandia, akkor csak egy pártra szavazhattok."

A 2004 – Theo van Gogh filmrendező meggyilkolása – óta rejtekhelyeken élő Wilders egy piacon mondta ezt egy Spijkenisse nevű városban, rengeteg újságíró és testőr gyűrűjében.

Nem ez az első eset, hogy ezt a kifejezést használja, tavaly év végén el is ítélte a bíróság emiatt.

Wilders szerint győzelmével elindul Európában a „patrióta tavasz”. Őt fogja ebben követni Marine Le Pen és a német AfD is. Programjának fő pontjai az iszlám bevándorlás betiltása, a mecsetek bezárása és az EU-ból való kilépés.

Wilders pártja a közvélemény-kutatások szerint húsz százalék alatt áll, de nagy valószínűség szerint meg fogja nyerni az áprilisi hollandiai választásokat. Az továbbra is nagyon valószínűtlen, hogy kormányt tudjon alakítani, mivel ehhez koalíciós partnereket kéne találnia, viszont az összes nagyobb párt kizárta az együttműködést vele. Igaz, a konzervatív-liberális miniszterelnök, Mark Rutte pártja éppen azzal próbálja Wilders szavazóit visszaszerezni, hogy maga is erősen bevándorlóellenes retorikára váltott – írja a Reuters nyomán a 444.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Miért van ezeknek mind festett szőke hajuk? Angliában és a tengeren túl is? Identitás zavaruk lenne?
vladimir putin
Csak orosz lenni nyet mocskos. Nepseg minden nap lefurdeni diszoganej.
Fradigege
Hollandia most ébredt fel. Régen tudják, hogy megteltek. Egy 2/3 Magyarországnyi államban laknak 15 millióa. 2,5 millió a néger. Szerintem ezt is soros fizeti. 1980-ban már lehetett volna harangozni, erre ez most itt recskázik. Ájtatos Manó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.