Rég tudható, hogy az alkohol olyan enzimeket aktivál a testben, amik befolyásolják az érfalak ruganyosságát, idő előtt merevebbé téve azokat.

Egy új amerikai kutatás kimutatta, hogy ez a hatás már heti fél korsó sör elfogyasztásánál is jelentkezik – írja a 444. Sajnos, ugyanez érvényes heti fél pohár borra is – nem állják meg tehát a helyüket a bor keringésjavító hatásáról szóló legendák.

Szomorú hír: már heti fél korsó sör is roncsolja az ereket

A kutatás angol pinttel számol, aminek a fele 2,93 deciliter, magyar mérőszámoknál maradva: valamivel kevesebb mint egy pohár.

A kutatók 25 éven át 4000 embert figyeltek meg a felmérésük elvégzéséhez, és a tesztalanyok egészségügyi adatai alapján mutatták ki, hogy már a nagyon kis mértékű alkoholfogyasztás is összefüggésbe hozható a szív- és érrendszeri rendellenességekkel.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

aremy
@Jozefina: tényleg az mert alkeszeket nem ér problémával kezelik.
eugen4402
@Jozefina: Én hiszékeny vagyok, és elhiszem a tudós uraknak, hogy a sör halálos méreg. A sörhöz képest a ciánkáli kellemes üdítőital...Bizonyítás: mintegy 8 ezer évvel ezelőtt kezdett az emberiség sört főzni. Meg is lett az eredménye, kétszáz évvel ezután kihalt az utolsó ember. Sokáig csak ragadozó fenevadak, és dudva-muhar hazájává vált a Föld, akkor jöttünk mi...!
Rajtunk nem fog a méreg!
quadrocopter
Wazze, a tej meg megfosat, a víz korrodál, a sör tönkreteszi az ereket, de a konyak tágítja!
Mit igyunk, töklevet?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.