A malajziai hatóságok azt jelezték, hogy ismeretlenek megpróbáltak betörni a hullaházba, ahol az észak-koreai diktátor testvérének, a múlt héten megmérgezett Kim Dzsongnamnak a holttestét őrzik.

A rendőrség azt is bejelentette, egy észak-koreai diplomatát keresnek, hogy kihallgathassák a gyilkossággal kapcsolatban, ezzel még valószínűbbé téve azt a gyanút, amit eddig is sejteni lehetett, hogy a gyilkosság mögött Phenjan állhat.

 A keresett férfi a helyi nagykövetség második titkára, nem vették őrizetbe, csak ki akarják hallgatni. A hatóságok információi szerint jelenleg is Malajziában van. Keresnek ezen kívül még egy férfit, aki az észak-koreai állami légitársaság, az Air Koryo alkalmazottja.

Kim Dzsongnam 46 éves volt, élete nagy részét a diktatúrán kívül töltötte. A reptéren várakozva öntötték le ismeretlen eredetű folyadékkal, ennek következtében halt meg. Eddig négy embert vettek őrizetbe: egy vietnami és egy indonéz nőt, valamint egy malajziai és egy észak-koreai férfit.

Az indonéz nő azt vallotta, hogy nem tudta, hogy gyilkosságra készül, egy kandikamerás műsor résztvevőjének gondolta magát. Ugyanakkor a hatóságok nem hiszik el ezt, szerintük a nő kiképzésen esett át, és korábban gyakorolhatta is ezt a gyilkosságtípust – írja a Guardian.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tavryni őrnagy
Ha az emberre ennyien jönnek, jobb, ha felveszi a nyúlcipőt.
sokanvagyunk
Van ahol demokratikusan lelövik a nekik kellemetlen személyeket.
archive
@sokanvagyunk: vagy.. elgázolja egy mercédes miközben létrával sétál az úton..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.