Az iparosodott országokban élők várható élettartama 2030-ra emelkedhet 90 év fölé – legalábbis Vasilis Kontis, a londoni Imperial College munkatársa és kutatótársainak elemzései szerint, akik 35 ország vizsgálatával jutottak erre az eredményre.

A The Lancet című tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint a férfiak és a nők várható élettartama is közelebb kerül egymáshoz.

Jövendöléseink az egészségügy sikereinek bizonyítékai. Fontos azonban, hogy a politika támogassa az egyre korosodó lakosságot

– emelte ki Majid Ezzati kutató.

Ezt is megértük: több mint 90 év lesz a várható élettartam

A kutatók egy statisztikai modell és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) születési és halálozási adatai alapján számolták ki 35 fejlett ipari állam jövendőbeli várható élettartamát.

Az eredmények szerint a férfiak élettartama növekedésének valószínűsége legalább 85 százalékos, a nők esetében 65 százalékos.

A tanulmány a regionális különbségekre is rávilágít: 57 százalékos a valószínűsége annak, hogy 2030-ra Dél-Koreában 90 év fölé emelkedik a várható élettartam. Hasonló kort érhetnek meg a francia, a spanyol és a japán nők. Ez már csak azért is meglepő, mert egyes szakértők még a századfordulón is úgy vélték, hogy a 90 éves határ átlépése egyszerűen lehetetlen.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Ha a Kádár-nyugdíjasok kihalnak Mo-on szerintem 60 év lesz az átlagéletkor.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.