Elszaporodtak a szürke mókusok Nagy-Britanniában, míg a vörösök a kihalás szélére sodródtak. A britek Nutellával orvosolnák a problémát.

Nagy-Britannia vörös és szürke mókusoknak is otthont ad, ám a szürkék nagyon elszaporodtak a vörösek rovására. A szürkék olyan betegségek hordozói, amik megölik a vörösöket, ráadásul a fákban is komoly károkat tudnak okozni a szürke mókusok.

Észak-Amerikában a szürkemókus-állományt sportlövészek ritkítják, ám Nagy-Britanniában inkább csak csapdák és méreg kihelyezésével próbálták visszafogni a szaporodásukat.

Nutellával sterilizálná a szürkemókusokat Károly herceg

A helyzet odáig fajult, hogy a brit szigeteken mára alig 140 ezer vörös mókus él, szemben a 3,5 millió szürke mókussal. Károly herceg 3 éve segített tető alá hozni egy egyezményt az érintettek között. Ennek az egyezménynek a neve is beszédes, úgy hívják, hogy Mókusegyezmény.

Néhány napja a brit sajtóban meg is jelent egy terv, ami szerint a szürke mókusokkal Nutellát kellene etetni, amibe sterilizálószereket kevernek. Ezzel becsélesek szerint 90 százalékkal tudnák csökkenteni a következő években a szürkeállományt.

Kiderült az is, hogy maga Károly herceg is ezt a tervet támogatja, hiszen a mókusok nagyon szeretik a Nutellát, szívesen eszik, így a terv egyetlen mókus meglölését sem tenné szükségessé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.