Magyarul beszéltek, a szemtanúk szerint ezért támadtak rájuk.

Gázpisztollyal támadtak magyar fiatalokra Kolozsváron szombat éjjel, csak mert azok magyarul beszéltek – adta hírül a Transindex.ro a Stiri de Cluj ("Kolozsvár hírei") nyomán.

Magyar fiatalokat támadtak meg Kolozsváron

Fotó: pixabay.com

Az eset február 25-én, hajnali 2-3 körül történt, a Szappany utcában. A szemtanúk szerint egy csoport magyar fiatalt támadtak meg ketten.

Feltartóztatták őket azért, amiért magyarul beszéltek, a szóváltást pedig fizikai erőszak követte és dulakodás tört ki – olvasható a cikkben.

Az egyik támadó dulakodás közben elővett egy gázpisztolyt, majd először a levegőbe, utána pedig az egyik magyar fiatal irányába lőtt, ezt követően pedig fejbe verte a fegyverrel.

A rendőrséget a szemtanúk hívták ki. Carmen Jucan, a Kolozs Megyei Rendőrség szóvivője az eset kapcsán azt nyilatkozta, hogy három fiatal tett panaszt annak kapcsán, hogy két ismeretlen támadt rájuk egy vitát követően.

A három áldozatot a sürgősségre szállították, egyikük súlyosabban megsérült. A szóvivő szerint a rendőrség vizsgálatot indított az ügyeben, de egyelőre arra nincs bizonyítékuk, hogy a gázpisztollyal valóban lőttek is.

A Transindex információi szerint nem ez az első eset az elmúlt időszakban, hogy magyarul beszélő fiatalokra támadnak rá Kolozsvár központjában. 

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Jobban jarnanak ha orban beken hagyna oket, s engedne abba az orszagbaintegralodni a magyarsagot ahol elnek, s nem szolna bele a kereszteny-fityesz mas orszag belugyeibe (lasd Szlovakia es tiltott parttamogatas (magyar kozpenzbol))!
herczeg0210
És a Magyar mini Szterelnök nem védte meg Őket? Hát milyen harcos fickó?
Eladott Ország
@herczeg0210: kolozsvaros.com/2016/07/25/es-akkor-a-tusvanyosi-dakota-kiasta-a-csatabardot/
A szenilitás felé masírozó, infantilizmusba hajló, süldő lányként megélt szerelmet demeciába
keretező nénik is megkapták azt, akiért lehet rajongni és a a daliás időket újraélő, gondolatban a műfogsort csatabárdra cserélő, a töltöttkáposztát tejfölös Bilagittal eszegető bácsik is újra harci lázba lendülhetnek és skalpolásról álmodhatnak.
A sem egyik, sem másik kategóriába nem tartozó, de a magyar nép kivételes, kiválasztott
mivoltát minden pillanatban megélő, napi szinten Trianont sirató honvédők is megkapják a lelki lóbalzsamot, hogy amennyiben mostanában már nem lehetünk nagy ország, legalább akkor indiánok lehetünk. Engem csak az aggaszt egy kicsit, hogy mi lesz itt akkor, amikor a reménybeli Csingacsgukok összepofozkodnak a szintén honvédelem­ szakos jövőbeni csendőrökkel, hogy kié legyen a halálra rémült kakaska püspökfalatjából kitépkedett tolldísz.
Szerintem mi, többiek – akik mégsem akarunk indiánok lenni – kezdjünk bele a
baromfitenyésztésbe. Ameddig Tiborcz, Garancsi, Csányi, Simicska, Mészáros, Matolcsy vagy/és ezek rokonsága fel nem fedezi, hogy a kakastollban van a nagy lóvé, mi meg is gazdagodhatunk. De legalább megtollasodhatunk. Uff!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.