Továbbra is ismeretlen, hogy miért hajtott járókelők közé egy autós a németországi Heidelbergben. A tömeges gázolás elkövetője a helyi rendőrség vasárnapi tájékoztatása szerint első kihallgatásán nem volt hajlandó beszélni tettéről. 

A gázoló egy 35 éves német állampolgár, heidelbergi lakos, egyetemi hallgató, rendőrségi ügye eddig nem volt. Nincs "migrációs háttere" – vagyis nem menekült, bevándorló, vagy külföldi származású –, és tette nem utal terrorista szándékra – hangsúlyozta a rendőrség, utalva közösségi portálokon megjelent álhírekre.

Hozzátették, hogy megvizsgálják, miként léphetnek fel az esetről alaptalan híreszteléseket és sértő, gyalázkodó bejegyzéseket terjesztő internetezőkkel szemben.

A német férfi szombat délután hajtott járókelők közé a heidelbergi belvárosban egy hamburgi rendszámú bérelt autóval. A légzsák nem nyílt ki, ami arra utalhat, hogy az autó nem haladt nagy sebességgel.

Az elkövető a gázolás után egy késsel a kezében elmenekült. Rendőrök a közelben feltartóztatták és többször felszólították arra, hogy tegye le a kést. Nem tett eleget a felszólításnak, ezért – a heidelbergi ügyészség és a mannheimi rendőrkapitányság közös közleménye szerint – először megpróbálták paprikasrpay-vel ártalmatlanná tenni, és mivel ez nem sikerült, leadtak rá egy lövést. A hasán találták el. A férfit kórházba szállították és megoperálták, intenzív osztályon ápolják, nincs életveszélyben.

Vasárnap a többi között emberölés, emberölési kísérlet és súlyos testi sértés gyanújával elrendelték előzetes letartóztatását. Első kihallgatásán nem nyilatkozott a terhére rótt bűncselekményekről. A kórházban rendőri őrizet alatt ápolják, amint szállítható állapotba kerül, áthelyezik egy börtönkórházba.

A gázolásban egy 32 éves osztrák férfi és egy 29 éves bosnyák nő könnyebben, egy 73 éves német férfi súlyosan megsérült, és kórházba szállítása után meghalt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.