Ildar Dagyint 2015-ben három év börtönre ítélték, mert magányosan tüntetett Vlayimir Putyon orosz elnök ellen. Vasárnapi szabadulása után az aktivista arról mesélt, hogy a szibériai büntetőkolónián az őrök rendszeresen megkínozták. A hatóságok tagadják ezt.

Az orosz törvényhozás 2012-ben, a Putyin megválasztása elleni tiltakozások idején szigorította a gyülekezési törvényt, az új szabályok értelmében az engedély nélkül tüntetőket akár be is börtönözhették. Engedélyt pedig elég nehéz szerezni, mert a szigorított törvények szerint már az is törvénytelen, ha valaki fél éven belül kétszer tüntetne.

Dagyint egy olyan "tüntetésért" ítélték el, amin egymaga vett csak részt. Jellegéből adódóan a magányos tüntetés békés volt, Dagyin egymaga nem készült megrohamozni semmit.

Az orosz alkotmánybíróság február 10-én kezdett felülvizsgálata szerint vizsgálni kell, hogy Dagyin büntetése arányban állt-e a bűncselekménnyel. Február 22-i ítéletükben arra jutottak, hogy nem, egy magányos tüntető nyilván nem jelentett olyan veszélyt a közrendre, ami indokolhatná a hároméves börtönbüntetést. – írja az Amerika Hangja.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Nálunk csak lehallgatják és követik az ellenzék "veszélyes elemeit" rosszabb esetben a hordacsicskák nem engedik álláshoz jutni!
fekete
irja az Amerika Hangja!Mintha csak megint Cseke Laszlo az elmebeteg la'zitana' K,Europat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.