Barack Obamát sejti az ellene tüntetők mögött Donald Trump.

Donald Trump, az USA 45. elnöke szerint az ellene és elnöksége ellen tüntetők mögött az előző elnök, Barack Obama áll – olvasható a Washington Post cikkében.

Trump szerint mindez politika, de hozzátette, a szivárogtatásokat (az amerikai sajtó az utóbbi hetekben több zűrös ügyet is feltárt a jelenlegi elnök környezetéből, például hogy nemzetbiztonsági tanácsadója az oroszokkal ápolt feltűnően jó kapcsolatot), amire Trump azzal kezdte vádolni a sajtót, hogy hazudnak, ellenük még az FBI-t is bevetette volna.

(Donald Trump ügyeiről bővebben ezen a linken  olvashatnak.)

A jelenlegi elnöknél a republikánusokhoz közel álló Fox televízió riportere kérdezett rá arra: nem gondolja-e az elnök, hogy a kormányzati kiszivárogtatások és a republikánus politikusok lakossági fórumain tapasztalt tiltakozások hátterében Barack Obama volt elnök áll-e, mire Donald Trump határozott igennel válaszolt. Az elnök szó szerint kijelentette: "azt gondolom, hogy Obama van a háttérben. Azt is gondolom, hogy ez politika. Ez így működik".

"Soha nem tudni, hogy mi történik a színfalak mögött" – fogalmazott Trump, de hozzátette, hogy szerinte biztos, hogy Obama, illetve az ő emberei vannak a háttérben. Hangsúlyozta, hogy ezek a kiszivárogtatások nagy kárt okoznak a nemzetbiztonságnak, egyúttal leszögezte: tudja, hogy a politika ilyen, ezért arra számít, hogy a kiszivárogtatások folytatódnak.

A CNN hírtelevízió az interjúval kapcsolatban megkereste a volt elnök, Barack Obama irodáját, amely azonban egyelőre nem kommentálta Donald Trump megjegyzéseit.

A televízió szerint több szervezet segít a civileknek a lakossági fórumokon történő részvételben és tiltakozásokban. A CNN megemlítette a Soros György által támogatott MoveOn.org szervezetet, valamint az Organizing for Action nevű szervezetet. Ez utóbbiról a megjegyezte: Obama kampánycsapatának munkatársai hozták létre, és 14 profi szervező is van köztük, akik arra tanítják a helyi aktivistákat, hogyan juttassák hatékonyan kifejezésre a Trump-kormányzat politikájával szembeni ellenállásukat.

(MTI, Washington Post)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Mindenkit üldöz valaki, az egyiket Obama, a másikat Soros.
nemkati
@CsipkeRózsa: Na meg Gyurcsány. Trumpnak is beakadt az Obamázás és az elmúlnyócévezés. :))
SystemError
Beképzelt, ostoba emberek korát éljük, akik nem felelősek semmiért, de abban nagyon jók, hogy elmondják mennyire jók:)
panellproli
Minden diktátor taktikája az ellenség keresése!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.