Az oslói fellebbviteli bíróság elutasította a 77-szeres tömeggyilkos Anders Breivik panaszát, aki beperelte a norvég államot, amiért embertelen körülmények között tartják fogva – írja a Reuters.

A bíróság úgy döntött, hogy ez nem igaz, és azzal sem sérülnek Breivik emberi jogai, hogy a többi rabtól elzártan, egy helyiséges cellában tartják fogva. Ennek az volt az oka, hogy a többi rab között Breivik veszélyben lehetne, mert valószínűleg a többi rab megtámadná.

A tömeggyilkos még így is sokkal jobb körülmények között tölti – az ország történetében rekordnak számító – 21 éves büntetését, mint más fegyencek: sporteszközöket, videójátékokat használhat, tévét nézhet, újságokat és könyveket is olvashat.

Ehhez képest Breivik állati bánásmódra, hideg kávéra és rossz kajára  panaszkodott. Első fokon helyt adtak a panaszainak, de most a fellebviteli bíróság elutasította azokat. Breivik ügyvédje jelezte, hogy fellebbeznek a legfelsőbb bíróságon, és utána akár az Emberi Jogok Európai Bíróságához is fordulhatnak.

Breivik 2011. július 22-én Oslóban pokolgéppel nyolc embert ölt meg, mielőtt Utoya szigetén rendőregyenruhában fegyverrel lemészárolt az akkor kormányzó Munkáspárt ifjúsági táborában táborozó 69 fiatalt.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CHEWBACCA
Ha nem őriznék ennyire, az ÉLETÉT vesztené el!
finn szauna
Küldjetek be hozzá.
1, azaz egy forint jelképes összegért megfojtom a náci kutyát a saját zoknijával.
Légyszííí...

Az első pillanattól kezdve irritál ez a csávó, és még ez az aljadék perel?...
Mi a faszom van veletek emberek!!!???
Az ilyet tárgyalás nélkül fejbe kell lőni, oszt viszonlkátás.

Látjátok magatok előtt azokat, akik fegyvertelenül kúszva-mászva az életükért könyörögnek, és ez a SEGG NÁCI nem kegyelmez a saját norvégnak született honfitársainak sem az elbaszott ideológiája miatt, csak öl?...
Csak megy áldozattól áldozatig, és csak öl... és csak öl... és csak öl...

EZ a nácizmus !!!
wagabund
a fenti cím, és a tárgyalás(is) jelzi, hogy beteg az a társadalom...terápiaként pár százezer migránst nekik...na azok lerendeznék a punnyadt filantrópiájukat...
lópicigáspár
Hogy nem tud arra kocsikázni egy osztrák nyugdíjas!
CHEWBACCA
Ha nem őriznék ennyire, az ÉLETÉT vesztené el!
Csizmás Kond
...ahhoz hogy melegkávét kapjon többet kellett volna lelőjjön...
r2d2
@finn szauna: Zsidó gyerek hogy lehet NÁCI?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.