Vlagyimir Putyin szerdán elismerte, hogy az orosz doppingellenes rendszer nem tudta kiszűrni azokat a sportolókat, akik teljesítménynövelő szerekkel csaltak a nemzetközi versenyeken.

Az orosz elnök szerint is megalapozottak az állítások, miszerint a doppingolás áthatja az orosz sportéletet.

Putyin a szibériai Krasznojarszkban a 2019-es Téli Universiade szervetőinek találkozóján teljesen elfogadhatatlannak nevezte, hogy csődöt mondott az orosz doppingellenes rendszer.

Putyin nagyon meglepődött azon, mennyit doppingolnak az orosz sportolók

Hozzátette, hogy Oroszország együttműködik a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökséggel (WADA), valamint nagyon hatékonynak nevezte azt a doppingellenőrző rendszert, amelyet a moszkvai állami egyetemen fejlesztettek ki.

A WADA tavaly megállapította, hogy az orosz állam több ezer sportolónak segített megváltoztatni a doppingtesztjét, így Putyin rácsodálkozása elég érdekes.

(444, The Moscow Times)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Őszinte meglepetés. Pont mint a dagadt törpe oboistájájé lenne, ha szembesítenék azzal, hogy Mészáros neki is lopja a pénzt! =))
colibri
Bezzeg a lehallgatás, más országok választásainak meghekkelése, az nagyon megy. Ezeken legfeljebb mi lepődünk meg, illetve dehogyis! Nem lepődünk meg!
vladimir putin
Igy van. Nagyon meglepodni, hogy tenyleg beszedni cucc, amit adtam nekik gratyulacikor.
1magyar
Pedig ma már a doppingszerek emberre való hatása vizsgálat folyik a sportokban. Nem a valódi
emberi teljesítmény.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.