Eddig is tudtuk, hogy rengetegen belepisilnek a medencébe, most viszont az is kiderült, hogy lehet lebuktatni az ilyen gusztustalanságokra képes embertársainkat.

A kanadai kutatók az egyik legismertebb édesítőszer, az aceszulfám-K (ACE) koncentrációját mérték meg a medencékben, ebből tudnak következtetni a vizelet mennyiségére. Talán nem meglepő, mindenesetre elborzasztó hír, hogy egyik medence sem volt pisimentes.

Végre kimutatható, hányan pisilnek bele a medencébe

A kutatók összesen 31 medencét és jakuzzit vizsgáltak két kanadai városban, és a minták száz százalékéban találták meg az ACE nyomait, jellemzően 570-szer nagyobb koncentrációban, mint ami a csapvízben jelen van. Hogy mennyi pisi lehet a medencében, azt a pisiben található átlagos ACE-szint alapján becsülték meg.

Anonim kérdőívekben az emberek ötöde vállalta fel, hogy néha-néha belepisil a medencébe. Élen járnak ebben egyébként az olimpikonok, korábban Michael Phelps is bevallotta, hogy ez elkerülhetetlenül megesik – mégsem olyan rossz a helyzet, mivel a klór kiiktatja ezt.

A kutatók abban bíznak, a jövőben ezzel a módszerrel meg lehet mondani, milyen minőségű a medencék vize.

(Guardian)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ha azt nezzuk, hogy tenyleg gusztustalan dolog, hogy olyan vizbe meritsuk a fejunket, amiben vannak a pisibol szarmazo vegyuletek is, de nezzuk a jo oldalat: a haborukban a nyilt sebeket a katonak lepisiltek, mert ezzel fertotlenitettek a sebet, ami igy nem fertozodott el, vagy legalabbis megallitotta egy idore a folyamatot, mig a szanitechez eljutottak.

Azert minden rosszban van valami jo is, nem igaz?...:o)))
Veleda
Ha ezt a bevizsgálást bevezetik, Magyarországon kiürülnek a gyógyvizes medencék, uszodák strandok. Egy bizonyos életkor felett férfiak és a nők is óránként pisilnek. De nem a folyosón lévő wc-be, hanem a vízbe. Idős emberek órákig képesek üldögélni a forró medencébe, még egyiket sem láttam elballagni a mosdóba:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.