A kormánypárti képviselő, Tudor Ciuhodaru, börtönnel sújtaná a „szeparatistákat”, akik vitatják, hogy Románia egységes és oszthatatlan nemzetállam. Az indítvány valódi célja sokak szerint az autonómiát követelő romániai magyarság megfélemlítése.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség kívülről támogatja a balliberális kormánykoalíciót. A párt egyik meghatározó politikusa, Korodi Attila szerint egyelőre nincs ok megvonni a bizalmat a szociáldemokratáktól.

„Semmi köze a kormányhoz ennek a törvénytervezetnek. Egy akkora pártban, amelyben kétszázan vannak a parlamentben, kerülnek ilyen figurák, akik önjáróak. Majd a PSD megoldja ezt a kérdést, nekünk az a fontos, hogy bennünket érintő kérdésekben hogyan szavaznak. Például ezen a héten volt egy fontos dolog, hogy Trianon napját ünnepnek akarták megszavaztatni. Pontosan a régi szociáldemokraták támogatták, de mindenki egyöntetűen azt mondta, hogy nem támogatható. A dolgok rendben vannak ilyen szempontból.”

– fogalmazott az RMDSZ képviselője.

 A vitatott törvénymódosítás a közeljövőben kerülhet a parlament elé. A román jogrend jelenleg csak az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatását bünteti, az indítvány a törvényből az erőszakos szót hagyná el – írja a hirtv.hu.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wpym
Erdely es az elcsatolt teruletek mindig Magyarorszag reszet kepeztek es igy lesz ez a jovoben is, tartozzanak barhova is.
vladimir putin
@wpym: Ez forditva van. Jelenleg Magyarorszag Erdely resze, es mindketto a Nagy Orosz Birodalom reszet kepezi.
farkas
Minden vitát végső soron a letisztult, csupasz erőszak old meg. "Se hazád, se kenyered, ha nincs elég fegyvered!" A többi mézesmázos maszlag a demokráciáról, jogról, igazságról...
Fradigege
A lopás nem azt jelenti, hogy az már a tiéd. roma nia soha nem volt egységes. Ott kezdőttek a problémák, hogy beültettük őket az iskolapadokba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.