Elsőként Hawaii amerikai szövetségi állam támadta meg Donald Trump új elnöki rendeletét a bevándorlás átmeneti szigorításáról.

Hawaii egyik szövetségi bíróságán helyi idő szerint kedden este nyújtották be a keresetet, amely formailag az első elnöki rendelet ellen már benyújtott kereset megújítása.

Hawaii állam a keresetet változatlanul a hawaii imám, Ismail Elshikh által vezetett Muszlim Szövetség mint felperes nevében nyújtotta be. Elshikh imám azzal a kifogással él, hogy az új elnöki rendelet felfüggeszti új vízumok kiadását hat országból érkezők, köztük szíriaiak számára, s az imám anyósa és családtagjai szíriaiak, jelenleg is Szíriában élnek, tehát nem kaphatnak most vízumot családlátogatáshoz sem.

A keresetet sem Hawaii, sem pedig a washingtoni igazságügyi minisztérium egyelőre nem kommentálta. A kontinentális Amerikától viszonylag messze eső, több szigetből álló Hawaii egy washingtoni ügyvédi irodát bízott meg az ügy képviseletével, és a keresetben megfogalmazottak szerint március 15-re szeretne meghallgatást az ügyben.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Amerikában is már több a bevándorolt mint az őslakos. Arra költenek, hogy védekezzenek és eltartsanak másokat.Ezt ismerte fel Trump és az őt megválasztók.
elnyomott
@1magyar: Ha csak őslakosok élnének ott, Trump talán meg sem született volna.
papa.49
@elnyomott: Biztos, mert a pacák is ír felmenőkkel rendelkezik...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.