Valóságként igyekezett bemutatni egy orosz tévé a Trump elnök által korábban emlegetett, valótlan svédországi migránsbalhékat. A stáb ki is vonult stockholm Rinkeby negyedébe, de lebuktak az akcióval, mert aprópénzzel próbálták a menekülteket megvesztegetni.

A stáb piti összeget, 400 svéd koronát (hozzávetőleg 13 ezer forintot) ígért a tizenéveseknek, hogy a kamera előtt törjenek-zúzzanak egy picit.

Odajöttek hozzánk, és azt mondták, szeretnének egy kis akciót látni. Négyszáz koronával akartak lefizetni minket

– idézik az egyik tizenévest.

Tízezerért fizették volna le az oroszok a menekülteket Svédországban, hogy műbalhézzanak egy kicsit

Ezek után megjelent a rendőrség is, ami után inkább elment a tévéstáb a helyszínről. Az nem derült ki, hogy pontosan melyik orosz tévéről van szó (az RT vagy az NTV lehet a potenciális jelölt).

Rinkeby akkor került az érdeklődés középpontjába, amikor Donald Trump amerikai elnök egy itt lezajlott, nem létező terrortámadásokról beszélt, miután megnézett egy műsort a Fox Newson. Ezt követően valóban történt egy kisebb zavargás Rinkeby-ben.

Ezután rengeteg tévéstáb szállta meg a környéket az orosz tévéktől az amerikai Trump-párti sajtóig, hogy a békés Svédországot dúló migránshordákról forgassanak.

(Foreign Policy)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Örülök, hogy ti - ellentétben sok portállal - kijavítottátok az MTI baromságát: "„Tízezressel akarta rávenni a svédországi bevándorló tinédzsereket balhézásra az orosz tévéstáb”"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.