Csalódást okozott Orbán Viktor magatartása, de hatalmas volt a nyomás – jelentette ki csütörtöki varsói sajtóértekezletén Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormánypárt elnöke, arra reagálva, hogy a magyar miniszterelnök támogatta a Donald Tusk Varsó által ellenzett úrjaválasztását az Európai Tanács élére.

Kaczynskitól az újságírók azt kérdezték, hogy Orbán döntése nem jelenti-e a lengyel diplomácia vereségét. A Jog és Igazságosság elnöke szerint a fejlemények megmutatták, "milyen az Európai Unió (EU) mai formája, amelynek semmi köze ahhoz, amit ennek alapítói akartak", és amelyet ma "egy állam ural".

"Nincs mit tagadni, ez az állam Németország" – fűzte hozzá, úgy értékelve, hogy a német dominancia "annyira messzemenő, hogy az egyes tagállamokra, az országuk nevében az EU-ban fellépő politikusokra gyakorolt nyomás hatalmas".

"Természtesen nem tagadom, hogy csalódást okozott Orbán miniszterelnök úr magatartása, de tudatában vagyunk annak, milyen hatalmas volt a nyomás és mennyire olyan úton halad a mai EU, amely a széteséshez vezet"

– fogalmazott Kaczynski.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsodi
Akkor ne gyertek tapsolni,úgysem tudja mit beszél.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
36
@wagabund: Ja. De, mekkora fa...ág ez az érvelések összevisszasága.(Ez alól, a nyugat sem kivétel)
Csalódott Kaczynski Orbánban, de semmi baj, mert az EU, úgy is szétesik, amúgy pedig, minden történik, ahogy Németország akarja, de végül még kijelenti, hogy egyébként Lengyelország az EU tagja akar maradni.

Hát!!! Akkor meg kár volt elmenni egyáltalán erre a sz...os szavazásra!!!
coni
Elszomorító volt Beata Szydło hisztije Tusk megválasztása után, azt nem vitatva, hogy a küldő országnak is megvannak a jogai. Egy új Marie Le Pent láttam az ET választáson.
wagabund
@36: nincs mit hozzáfűznöm...ott a pont!
Foxley
Mintha számítana de ez is egy vélemény.
nezelodo
Nekem meg az a maradék Kaczynski iker nem teszik, de nem én választottam nektek, hát csak imádjátok ha az kell nektek, ne itt nyaljatok Orbánnak..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.