Egyre nagyobb probléma a paphiány a katolikus egyházban, a közismerten újító szellemű Ferenc pápa szerint pedig az jelentheti a megoldást, ha házas férfiakat is pappá szentelnek.

A pápa azt mondja, a katolikus egyháznak meg kéne fontolnia ezt az újítást, hogy a papokat aztán olyan elhagyatott helyekre küldhessék ki, ahol jelenleg súlyos paphiánnyal küzd az egyház.

Az egyház ugyanis már eddig is bevont idősebb házas férfiakat az egyházi közösség működtetésébe, de eddig legfeljebb diakónusi szintre szentelték őket.

Ferenc pápa házas férfiakat is hívna katolikus papnak

Ferenc szerint el kell döntenie az egyháznak, hogy ezek az emberek ilyen szolgálatot tehetnek az egyháznak, például elhagyatottabb, távoli helyeken dolgozva – mondta Die Zeitnak adott interjújában.

A katolikus egyházban egyébként egyre többen képviselik azt az álláspontot, hogy a fiatalon cölibátust vállaló papok mellett idősebb, házas férfiakat is fel lehetne szentelni, akik régóta szolgálják az egyházat.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Fakultatívvá kellene tenni a cölibátust és kész.
Bár ettől nem hinném hogy több pap lenne.

Ez a Vatikán is csak olyan, mint a Szovjetunió volt, abban az értelemben, hogy csak idős emberekben képes gondolkodni, mint vezetők.
justhpeter
Érdekes elgondolás, kíváncsi vagyok a továbbiakra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.