Végre vissza lehetne térni az atomkatasztrófa miatt korábban elhagyott japán városok némelyikébe, ám Namie városát például a természet már majdnem teljesen visszafoglalta. Pontosabban a vaddisznók.

A 2011-es fukushimai atomkatasztrófa után tömegesen telepítették át az embereket más városokba, bevándoroltak helyettük a közeli hegyekben élő vaddisznók (és felnőttként nem olyan helyesek, mint a képen látható kölykök).

Vaddisznók vették át az uralmat az atomkatasztrófa miatt kiürített városban

Most lehetőség lenne bizonyos városokba visszaköltözni, ám például a tengerparti Namie városában nem egyértelműek az uralmi viszonyok. Elszaporodtak az emberre is támadó vadkanok, amik az üresen álló városban rengeteg táplálékot találtak és senki nem zargatta őket.

Az állatok terjeszkedése évek óta gondot okoz a hatóságoknak, 2016 áprilisában 300 állatot be is fogtak, de ezzel messze nem oldódott még meg a probléma.

Március végén ér majd véget a lakhatási tilalom Namie városában, de a 21500 egykori lakos többsége nem akar visszatérni: félnek a sugárzástól, és kiderült, hogy sokan a vadak miatt is aggódnak.

(Quartz)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
a vaddisznók csak visszatérnek oda, ahonnan az ember valamikor kiszorította őket..

de azok a bálnák, amikre a japók előszeretettel vadásznak a déli tengereken, azok nem onnan lettek elűzve...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.