A Der Spiegel című német hírmagazin kommentárban foglalkozott Magyarországgal a szombaton megjelent számában.

A Rossz példakép című írásában Juliane von Mittelstaedt az ideiglenes műszaki határzár kiépítésével és bővítésével, illetve a jogi határzár szigorításával kapcsolatban kiemelte: mindez a megsértését jelenti "a humanitásnak, amely nemrég még Európa alapértékének számított".

Mindegy, hogy csupán 536 regisztrált menedékkérő van Magyarországon, hiszen Orbán Viktor miniszterelnök azt adja elő, hogy "milliók ólálkodnak még Törökországban és a Balkánon",

és ezt nem csak sok magyar hiszi el neki, a félelem Nyugat-Európa liberális társadalmait is elérte.

Magyarország így sajnos példaképpé vált a menekültpolitikában, és Orbánt, aki nemrég még számkivetett volt, a bajor CSU most ünnepli, és az európai szélsőjobb csodálja.

Való igaz, hogy Orbán hozzájárult a balkáni útvonal lezárásához, ami Németországnak is használt,

de a magyar kormányfő célja az állításával szemben nem az uniós jog érvényesítése, valódi célja "a nulla migráció, motivációja idegenellenes, stratégiája az eszkaláció"

- írta a Der Spiegel szerzője, kiemelve, hogy Európának nem Orbántól kell várnia, hogy védelmet nyújtson, mert Magyarországon "a menedékjogot de facto megszüntették, a migránsokkal szembeni fellépést brutálissá tették", és elindult "az európai értékek veszélyes eróziója".

Az EU-nak ezért a rendelkezésére álló legélesebb fegyverrel kell fellépnie Orbán ellen, jelesül a jövőbeni EU-s támogatások megállításával, különben "mindannyian Orbánná válunk" – tette hozzá.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kemeati
@Horizont: Ez az 1294 menedékest kellett volna befogadni ehelyett többszázezer arabot,ukránt fogadott be pénzért közben lenyelte a 4,6 milliárd eu-s kölcsönt is
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@verőce21: Ha vicc volt, csapnivalo! Ha komolyan gondolod, akkor kezeltetsd magad!
verőce21
@libellle: (10:47) Pedig ez az USA célja is! Az oroszoknak pedig kell a meleg tengeri kijárat. A nagyhatalmak céljai egyirányba mutatnak.
Dél-Európa nem kell az oroszoknak, azt meghagyják a fekáknak.(A szarosbalkezű muszlimoknak, hogy egyértelmű legyek.)
pali85
Szeparepa2!Neked is volt gyerek szobád a teheneknél,ahol nem ragadt rád csak a tehén szar.Az IQ=OO.wc,Budi,klozettel,te agyalágyult barom.
pali85
@Szeparepa2: Ha eltudnálak kapni kitépném a nyelved,és a seggedbe tömném ahová való!Fél nehéz súlyú ökölvívó bajnok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.