A brit hoteleknek és éttermeknek 10 évbe is telhet, mire pótolják a kieső EU-tagországokból érkező munkaerőt, mert a britek nem akarnak ebben a szektorban dolgozni – írja az Independent.

A kijelentést a Brit Vendéglátók Egyesületének elnöke tette, aki szerint számos nagy-britanniai hotel- és étteremlánc csődölhet be, ha nem engedélyezik az EU-s állampolgárok további munkavállalását, ez pedig hatalmas csapás lehet a gazdaságra nézve.

Csődbe mehet több brit étteremlánc, ha nem alkalmazhatnak EU-s munkaerőt

Nem ő volt az első, aki szót emelt emiatt: Andrea Warham a Pret a Manger brit gyorsétteremlánc HR-elnöke már jelezte egy parlamenti bizottságnak, hogy a céghez általában 50 jelentkezőből 1 (!) brit állampolgár, így rájuk nézve is komoly veszélyt hordoz a kilépés.

Warham szerint az emelkedő bérek sem orvosolnák a problémát:

Csak a saját nevünkben beszélhetek, de messze a minimálbér felett kínálunk, ráadásul vannak különböző juttatások és a karrierlehetőségek is kiválóak. A kérdés mégis az, akarnak az emberek ebben a szektorban dolgozni? Ezt a fajta munkát nem mindig tekintik kívánatosnak

- mondta a több mint 300 étteremmel rendelkező cég HR-ese, ami a külföldiek közt 65 százalékban EU-s munkavállalókat foglalkoztat.

A brit alsóházban hétfőn szavaznak arról, elfogadják-e az EU-s állampolgárok jogait biztosító módosítást a kilépéssel kapcsolatos határozattervezetben.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ila51
Majd megtudnak mi a porges , ha legalabb ket orara beallnanak dolgozni ...ez tenyleg nem feher embernek valo melo.
coni
Szinpadi bohózatnak is beillik, ahogy ledöbbent a brexit mellett kampányoló 2 bohóc amikor kiderült, hogy 17,4M brit bedőlt a show műsornak. És még mindig tapsikolnak mert nem jöttek rá, hogy át lettek verve.
namihami
""Itt a brexit, hol a brexit!"". Éppen csak a papundeklidoboz hiányzik a játékból.
Most jönnek rá az ángliusok, hogy mit is szavaztak akkor meg. Tanulság: előbb gondolkodni, aztán ikszelni. Mintha a honi helyzetről szólna a tanmese.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.