Haladékot kért az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma, hogy bizonyítsák a Donald Trump által felhozott vádakat, miszerint elődje, Barack Obama elnök a választási kampány során lehallgatta őt.

Trump múlt szombaton vádolta meg Obamát azzal, hogy a New York-i Trump-toronyban lehallgatta őt és egész kampánystábját. Obama ezt a szóvivője útján cáfolta, egyszerűen hamisnak minősítve az állítást.

A képviselőház hírszerzési bizottsága válaszul felkérte az igazságügyi minisztériumot, hogy terjessze elő az állítást alátámasztó bizonyítékokat. Ennek a határideje most hétfőn járt le.

Trump szóvivője: Trump nem arra gondolt, hogy Obama lehallgatta, mikor azt mondta, hogy Obama lehallgatta

Az igazságügyi minisztérium szóvivője bejelentette, hogy további időt kérnek a kérelem megvizsgálására. A képviselőház hírszerzési bizottsága egy hét haladékot adott, ám közleményben szögezte le, hogy ha március 20-ig nem kapja meg a bizonyítékokat, eljárást indíthat a minisztérium ellen.

Nem is úgy értette a lehallgatást

Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője délutáni tájékoztatóján azt magyarázta újságíróknak, hogy Trump elnök

a lehallgatást idézőjelben értette,

és a Twitter-bejegyzésében is úgy fogalmazott, hogy „idézőjeles lehallgatás”.

A szóvivő a The New York Times-ban és a BBC brit hírtelevízióban megjelent riportokra hivatkozott, miszerint „más jellegű lehallgatás” történt. Ilyen riportok azonban nem léteznek.

Spicer szerint az elnök nem szükségszerűen lehallgatást értett azon, amikor azt írta, hogy lehallgatás, és ezt szerinte az újságíróknak is tudniuk kell, hiszen Trump a lehallgatás kifejezést nem véletlenül tette idézőjelbe.

Kellyanne Conway, Trump elnök tanácsadója közben azt fejtegette, hogy a Trump-torony lehallgatása történhetett televíziós készülékek vagy mikrohullámú sütők révén is. Szavai szerint a mikrohullámú sütők kameraként is működhetnek.

 (MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.