Szerkesztőségi cikkben foglalkozik Magyarországgal a New York Times. A lap felteszi a kérdést: mikor lép valamit az Európai Unió arra, hogy Magyarország és Orbán Viktor sárba tiporja az alapértékeit?

A cikk szerint új mélypontra került a menekültek kezelése Magyarországon, miután egy parlamenti döntés kimondta: a jövőben minden menedékkérőt drótkerítéssel körbevett táborokba zárnak, még a gyerekeket is.

New York Times: meddig szórakozik még Orbán az EU-val?

Ez szembemegy minden nemzetközi és európai törvénnyel, az unió azonban nem szólal fel Orbán ellen sőt még zöld lámpát is adott Paks 2 megépítéséhez, amelynek köszönhetően Magyarország évtizedekre Oroszország adósává teszi magát.

A NYT megjegyzi: Orbán Trump nyomdokaiba lépett, amikor trójai falóként hivatkozott a menekültekre, és felidézik, hogy szépelgő handabandának nevezte az alapvető emberi jogokat. Mindezt úgy, hogy csak 2015-ben 5,6 milliárd eurót kaptunk az uniótól.

A cikk kitér arra is, hogy emberjogi szervezetek szerint a határnál folyamatosan verik a menekülteket, ami a határvédőknél már brutális rituálévá nőtte ki magát.

Habár az EU Nagy-Britannia kilépésével van elfoglalva, a cikk szerint lassan el kéne jutnia addig, hogy Magyarország tagságán is elgondolkodik.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
"meddig szórakozik még Orbán az EU-val?"

Addig, ameddig az EU hagyja.
quadrocopter
"Ez szembemegy minden nemzetközi és európai törvénnyel, az unió azonban nem szólal fel Orbán ellen sőt még zöld lámpát is adott Paks 2 megépítéséhez, ..."

Nos, ez az igazi probléma, amely jelzi az unió töketlenségét is egy autoriter szennyel szemben!
Az unió ezért támdható és nem az orbánista handabandiért!
vonotok
Addig amig a Nép párt soraiban megtűri ezt a kis g...t !!!
Csizmás Kond
...ámerika...ismét ámerika...a migráncsdepó...
Jozefina
Való igaz a geci pártcsaládjának kéne megfegyelmezni és kirúgni. De orbán nem véletlen szavazott a pártcsalád által jelölt (Trusk) megválasztására az EU-ban. Inkább a lengyelek haragját választotta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.