Ízlelgetem ezeket a szavakat: „otthon, haza”. Édesek. Bizsergetik a lelkemet. Mit is jelentenek nekem? Milyen érzéseket váltanak ki belőlem? És miért nem érzem jogosnak, ha valaki nem kíváncsi a véleményemre pusztán azért, mert Londonból írom, és nem Budapestről? Pásztory Dóri írása.

Forrás: wmn.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Amíg van aki visszavár, amíg azt mondod a Magyarországra utazáskor, hogy megyünk haza, addig Te is Magyar vagy! És számít a véleményed! Szép életet, földrajzilag bárhol is éled azt!
Nessy
Miért, a mi, itthoniak véleménye számít?? Hogyne, a híveké, mert azoké az, ami a gazdié!
Eladott Ország
"Egyáltalán, akik elmennek, azok mondanak le a hazájukról, vagy a hazájuk hagyta el őket már jóval előbb? Természetesen a haza nem képes senkit elhagyni, sem elüldözni. Önmagában nem. De a haza az a hely, ahová születtünk, vagy az, ahol elfogadnak minket olyannak, amilyenek vagyunk? Egy ország sokkal több annál a darabka földnél, amelyet pengés drótkerítéssel be lehetne keríteni. Emberek sokaságát jelenti, családot, barátokat, munkatársakat. Mint oly sok mindent az elmúlt években – szavakat, ünnepeket ­, a haza fogalmát is kisajátította a kormány. Egyszerűen azért, mert nekik ez áll érdekükben. Orbán Viktoron kívül nem tudok olyan miniszterelnökről, aki vette volna magának a bátorságot és hazaárulónak, ellenségnek merészelte volna nevezni azokat a honfitársait, akik nem az ő akarata szerint képzelik el az életüket. Orbán Viktor ezt megteszi. Naponta megteszi és senki nincs, aki kikérné magának minden kitagadott nevében, vagy legalább önmaga nevében. Orbán bűne az, hogy önös érdekből ennyire megosztja a társadalmat, a társadalom bűne viszont az, hogy ezt engedi. Engedjük."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.