Az amerikai képviselőház hírszerzési bizottsága nem talált bizonyítékot arra, hogy Barack Obama előző amerikai elnök a választási kampány idején lehallgatta volna Donald Trump republikánus jelölt és kampánystábja telefonjait.

A képviselőházi bizottság republikánus elnöke, Devin Nunes sajtótájékoztatón jelentette be, hogy sem ő, sem pedig a bizottság demokrata párti politikusa, Adam Schiff nem talált bizonyítékot Trump elnök korábbi állítására, miszerint az ő és kampánycsapata telefonjait lehallgatták.

A kaliforniai republikánus politikus ugyanakkor hangsúlyozta: aggasztja őt, hogy Trump munkatársainak telefonbeszélgetéseit "véletlenül lehallgathatták". Majd azt mondta: "ha szó szerint vesszük az elnök Twitter-bejegyzését, akkor világos, hogy az elnök tévedett". Mindazonáltal hozzátette, hogy a lehallgatás más módszereivel valóban élhettek.

Devin Nunes és Adam Schiff szerdán levelet intézett a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) és a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) vezetőihez, kérve őket, vizsgálják meg, voltak-e véletlenszerű adatgyűjtések olyan személyekről, akik részt vettek Donald Trump vagy Hillary Clinton kampányában.

Nunes a sajtótájékoztatón megismételte azt is, hogy a bizottság március 20-ig, hétfőig várja az igazságügyi minisztérium válaszát.

Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője a héten úgy fogalmazott: Donald Trump "nem igazán hiszi", hogy a telefonját Obama volt elnök "személyesen figyelte". Spicer azonban hangsúlyozta azt is, hogy a lehallgatásnak más módszerei is lehetségesek.

A jövő hétfőn az FBI igazgatója, James Comey, valamint az NSA igazgatója, Michael Rogers is beszámol a képviselőházi bizottság előtt a lehallgatási vádak ügyében végzett vizsgálódások eredményeiről. Comey ezen kívül a szenátus igazságügyi bizottságának meghallgatásán is részt vesz.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Most Trump másolja OV-t? De OV-nak dossziéja is volt. Igaz üres A4-es lapokkal!
És Tompika látta az anyja nevét leírva!!!
coni
@bencemacska: Valószínűleg valami vírus okozhatja, hogy tömegek ennyire fogékonyak lettek a hülyeségre.
Már a 3 országban tört ki a járvány és gyógyíthatatlan. Mi voltunk a gócpont.
F_Viktor
Mennyivel nehezebb dolga van a hazudozás terén egy amerikai elnöknek saját hazájában, mint a magyar miniszterelnöknek.
bencemacska
@F_Viktor: Amíg a demokrácia és annak intézményei megvannak.
Ha nálunk is működne pl. az ügyészség, Alkotmánybíróság, Köztársasági Elnök, ÁSZ, stb., stb akkor lehetne reményünk rá, hogy egy nem közvetlenül választott minielnök nem hazudozhat kénye-kedve szerint!!!
F_Viktor
@bencemacska: Így igaz, mikor orbán már 2010-ben ezeket mind pár hónap alatt elfoglalta, akkor csak a vak nem látta, hogy milyen következményei lesznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.