Rex Tillerson amerikai külügyminiszter szerint elképzelhető, hogy megelőző katonai csapásra lehet szükség Észak-Koreával szemben, ha a phenjani fegyverkezési program olyan szintet ér el, amelyről “már azt gondolják, hogy válaszlépést igényel”.

Tillerson pénteken Szöulban tartott sajtótájékoztatóján kijelentette: “a stratégiai célú türelem politikájának vége”. Észak-Koreával kapcsolatban új biztonsági és diplomáciai lépéseket vesznek fontolóra, és “minden opció szóba jöhet”.

Ha fegyverkezési programjuk olyan fenyegető szintet ér el, amelyről már azt gondoljuk, hogy válaszlépést igényel, akkor ez az opció (a megelőző katonai csapás) is szóba jöhet

– fogalmazott Tillerson, miután látogatást tett a két Koreát elválasztó demilitarizált övezetben. Az amerikai külügyminiszter ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy más intézkedésekkel, például szankciókkal, rá tudják venni Észak-Koreát arra, hogy változtasson hozzáállásán még mielőtt elérné azt a bizonyos szintet.

Észak-Korea az utóbbi években felgyorsította fegyverfejlesztési programját, amivel az ENSZ Biztonsági Tanácsának számos határozatát megsértette. A jelek szerint semmi hatással nincsenek Phenjanra az ellene bevezetett nemzetközi büntetőintézkedések. Tavaly Észak-Korea két atomfegyver-kísérletet és 24 ballisztikusrakéta-tesztet hajtott végre. Szakértők szerint néhány éven belül szert tehet egy atomtöltet hordozására is alkalmas rakétára, amellyel elérheti az Egyesült Államok területét is.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."amerikai külügyminiszter szerint elképzelhető, hogy megelőző katonai csapásra lehet szükség Észak-Koreával szemben, "...

elképzelhető, de ennyi is marad...esti mesének pont jó...

ha az oroszok, vagy a kínaiak nem törölték még el ezt a brutális rendszert, akkor az usa sem fogja...
simmering73
Már tegnap meg kellett volna történni.
koszpeko
Ti még hisztek a mesékben?
Koreában nincs olaj,nincs semmi.
Az államoknak mi érdeke lenne benne?
Ja és jobban félnek ők Kínától,vagy az oroszoktól mint,hogy megtegyék.
staro2
Kína és Oroszország beleegyezése nélkül ez csak üres fenyegetőzés.
Egyszer már megjelent a koreai frontokon pár százezer kínai "önkéntes"
Kinek kell ez?
Peller Anikó
Tulajdonképpen elég lehetne ezt a barmot kiiktatni egy egy jólirányzott pofonnal, csakhogy a koriui nép agya is annyira simára át van programozva, hogy lehet nekik így a jó.

Van nekik szeretve tisztelt erőskezű vezetőjük aki mutatja az utat. Nekik csak annyi a dolguk, hogy ezen masírozzanak, fegyverrel a hátukon természetesen. Nem kell gondolkodni.

Nem ismerős ez itthon is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.