Lesz újabb népszavazás Skócia függetlenségéről – mondta szombaton a skót miniszterelnök.

Nicola Sturgeon a kormányzó Skót Nemzeti Párt (SNP) tavaszi kongresszusán felszólalva kijelentette: nem szabad megengedni, hogy "a katasztrofális kemény Brexitre törekvő" konzervatív párti brit kormány "kirángassa Skóciát Európából".

A skót kormányfő a "kemény Brexit" kifejezéssel arra utalt, hogy a brit kormány nemcsak az Európai Unióból, hanem az EU egységes belső piacáról is ki akar vonulni.

Az északkelet-skóciai Aberdeen városában rendezett SNP-kongresszuson Nicola Sturgeon kijelentette: Skóciának minden adottsága megvan ahhoz, hogy csatlakozhasson a független országok családjához.

Közölte azt is: kormánya a jövő héten hivatalosan felkéri a skót parlamentet annak kimondására, hogy a skót népnek joga van dönteni saját jövőjéről.

Sturgeon szerint ha Skócia függetlenné válik, feltételek nélkül garantálná az ott élő külföldi EU-állampolgárok jelenlegi jogosultságait.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus
idióta... nézze , mi lett a Magyar Királyságból és Ausztriából a Monarchia után...
staro2
@Equus: Miért, mi lett Ausztriából? Rossz nézni hova süllyedtek.
Equus
@staro2: Európa egyik meghatározó, villágviszonylatban jelentős tényezőnek számító nagyhatalmából lesüllyedtek a bányászbéka segge alá... Emlékezz a Polai Haditengerészeti Szertárra, a Tegethoff osztályú csatahajókra...2011. jan. 19. - 16 évig volt Bécs és Budapest gyarmata Tiencsin belvárosának 108 hektáros területe... csaxólok :(
staro2
@Equus: Tényleg,azok a régi jó Tegethoff admirálisról elnevezett osztályú csatahajók,az a régi jó pulai Haditengerészeti Szertár.Az a felejthetetlen KUK Kriegsmarine. Ha pedig a kies tiencsini 108 hektárra gondolok,a könnyem is kicsordul..
Ha ezt az én galambocskám Galuska Galagonyovics megérhette volna...
No ennyit a viccről.
Egyébként a skót függetlenség egy nagy csomó kérdést vet föl és talán a maradék Britannia üzleti köreinek sem jönne rosszul egy EU tag Skócia.
coni
Hajrá, Skócia!
Megmondom őszintén nagyon élvezem a brexit nevű szindarabot. Számomra a katarzist az jelentette amikor megláttam az első reakcióját Johnson, Farage és társainak mikor megtudták, hogy rosszul sült el a belpolitikainak szánt blöff.

"Kecsegtető ígéretekkel biztatták a brit lakosságot a Brexitre, most pedig kihátrálnak azok mögül: szó volt az egészségügy fellendítéséről, a menekültválság megoldásáról és felvirágzó gazdaságról is, most mégis azt mondják a kilépés-párti politikusok, hogy őket bizony félreértették a szavazók. "
Equus
@coni: jön a "splendid isolation" újból? A Commonwealth nem pótolja a gyarmatokat...
egyvandor
@staro2: A monarchia felbomlása a szövetségből való kilépéssel van analógiában. A skótok Anglia helyett inkább a nagyobb potenciált képviselő Európát választják. (Az egy másik kérdés hogy a suttyó illiberál enyves kezűek nem akasztanak-e be komolyan az EU-nak.) Bár a igazi értelemben vett európai országok ezt újraszerveződéssel túl fogják vészelni.
Jozefina
Az angol nagypofájúak, ugyanúgy saját csabdájukba estek, mint a fidesz-kdnp maffia az olimpiával. Hülyítették az angolokat az EU-ból való kilépésre, de hátsó gondolatukban ott lebegett, hogy úgysem fog bejönni. Bejött és most szívnak. May-el az élen!!!
3dwhite
A britek is követhetnék a példát úgy összességében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.