A 21. századi ember boldogulása érdekében az írás, az olvasás és a számolás mellé a programozást is be kell emelni az alapvető képességek közé – mondta Angela Merkel német kancellár vasárnap este a világ legnagyobb információs technológiai szakkiállítását, a hannoveri CeBIT-et megnyitó beszédében.

A kancellár kiemelte, hogy új világtörténelmi korszak bontakozik ki, amelyet a CeBIT idei díszvendég országában, Japánban az "5.0-ás társadalom" korának neveznek. Az embereket el kell vinni, be kell vezetni ebbe az új korszakba, de erre a politika egyedül nem képes, szüksége van a digitális technológiákat szolgáltató vállalatok segítségére, a többi között az oktatás új formáinak kialakításában, az "iskola digitalizációjában".

Abe Sindzó japán kormányfő beszédében hangsúlyozta: Japán és Németország jövőjét is "három dolog határozza meg: az innováció, az innováció és az innováció". Kiemelte, hogy Japán nem fél a mesterséges intelligenciától és attól sem, hogy a robotok és gépek feleslegessé tehetik az embert.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
"A 21. századi ember boldogulása érdekében az írás, az olvasás és a számolás mellé a programozást is be kell emelni az alapvető képességek közé – mondta Angela Merkel "

Akkor a migráncsaiddal kezd az alapoknál!!!
Írás, olvasás, ...
F_Viktor
@Szókrakész: Te csak szeretnél annak a tudásnak az 1 százalékával rendelkezni, mint ott keleten, pl. Bangaloreben!
Csak Indiában ez év végére 4 millió programozó fog dolgozni, s akor számolhatod hozzájuk azokat a milliókat akik a USA-ben, Angliában, s Európában dolgoznak!

Fasorban nem vagy náci felsőbbrendűségeddel!
1magyar
Ez az első értelmes gondolat mérkell-nek mostanában! Bizony haladni kell a korral!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.