Leszámol a demokrácia gonosz és cinikus ellenségeivel, így a magyar kormánnyal is – ígérte első kampánybeszédében a német szociáldemokraták kancellárjelöltje. A pártja 100 százalékos támogatását élvező Martin Schulz az egész populista politikai elitnek hadat üzent.

Ilyen sem volt még: a Német Szociáldemokrata Párt kongresszusán minden küldött ugyanarra az elnökjelöltre szavazott. Martin Schulz 100 százalékos támogatottsága egyedülálló eredmény a párt több mint másfél évszázados történelmében. A küldöttek Schulz kancellárjelöltségéről is szavaztak, és ezen a voksoláson is mindannyian beálltak a politikus mögé.

„Ez egy hatalmas pillanat nekem és mindannyiunknak, nemcsak nekem. Köszönöm a bizalmatokat. Szerintem ez az eredmény az első lépés a kancellári hivatal megszerzéséhez, ezért elfogadom az eredményt. Nagyon köszönöm” –

jelentette ki az SPD elnöke és kancellárjelöltje.

Köszönő- és egyben kampánybeszédében Schulz keményen nekiment az erősödő populista mozgalmaknak: egyrészt Donald Trump amerikai elnöknek, aki szerinte nőgyűlölő, antidemokratikus és rasszista szólamokat hangoztat – másrészt a török, a lengyel és a magyar kormánynak, amelyekről azt mondta: a demokrácia gonosz, cinikus ellenségei.

Schulz úgy fogalmazott: ő pedig nekik lesz a legelszántabb ellenségük, ha kancellárnak választják. Németországban szeptemberben rendeznek szövetségi választásokat; a legutóbbi felmérések szerint Angela Merkel kancellár és konzervatív pártja csak kevéssel előzi meg Schulzot és a szociáldemokratákat. – írja a hirtv.hu.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
" A paraszt proliból lett paraszt multimilliómos technokrata."

Pont mint Orbán! -:)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
@Szókrakész: Fú, de wicces csávóka vagy - gondolod te, azzal a primkó agyaddal! Frissiccsé, elavult vagy!
1magyar
@human: De szerinted azok miért jöttek ide?
human
@1magyar: Azért, hogy minden európaival végezzenek, csak még várnak a végső parancsra. Az a néhány merénylő csak nem győzte kivárni. Jó így?
Szókrakész
@quadrocopter: Ápdét, nem, ápdét, attól még hülye vagy.

Na ezen próbálj változtatni.
Mert nem az a kínos, hogy én percre kész vagyok-e, hanem hogy te örök hülye vagy.
quadrocopter
@Szókrakész: Rácuppanhatsz a logarlécre, idióta nullajózsi!
farkas
Éljen a demokrácia! Ez a hülye Schulz nemhogy leérettségizne és felelne az ügyészség kérdéseire :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél