Irodát kap a Fehér Házban Donald Trump amerikai elnök lánya, akinek ugyan semmilyen hivatalos kormánytitulusa nincs, de minősített adatokhoz férhet hozzá.

Donald Trump elnök lánya, Ivanka is irodát kap a Fehér Ház nyugati szárnyában, és minősített információkhoz is hozzáférhet majd, de hivatalos titulusa nem lesz, és nem lesz kormányzati alkalmazott sem – árulta el hétfőn Ivanka Trump egyik jogásza.

Amióta Donald Trump hivatalba lépett, idősebbik lánya szinte minden fontos eseményen és tárgyaláson jelen van, legutóbb például az Angela Merkel német kancellárral folytatott gazdasági megbeszélések egyik résztvevője volt. Ivanka Trump férje, a 36 éves Jared Kushner milliárdos üzletember Donald Trump egyik főtanácsadójaként szintén a Fehér Házban dolgozik. Jamie Gorelick, Ivanka Trump ügyvédje és etikai ügyekben illetékes tanácsadója hétfőn közölte: az elnök lányának nem lesz hivatalos tisztsége, de jogosult lesz hozzáférni a titkosított információkhoz és használhatja a Fehér Ház információs rendszerét is. Gorelick szerint Ivanka Trumpra ugyanazok a szabályok lesznek érvényesek, amelyeket a kormányzati alkalmazottaknak is be kell tartaniuk.

Az amerikai szövetségi törvények tiltják, hogy az elnök családtagjait kormányzati pozíciókba nevezzék ki. Az igazságügyi minisztérium jogi tanácsadói hivatala azonban nemrégiben állásfoglalást tett közzé, amelyben leszögezte: az elnöknek "különleges felhatalmazása van munkatársak alkalmazására", és ez tette lehetővé számára azt is, hogy a Ivanka lánya férjét, Jared Kushnert kinevezze főtanácsadónak.

Jamie Gorelick ezzel kapcsolatban megjegyezte: a minisztériumi állásfoglalás azt is világossá tette, hogy az elnök nyugodtan tanácskozhat a családtagjaival, ha ők magánemberként adnak tanácsot.

(MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Trump lánya minősített adatokhoz is hozzáférhet.

Akkor mi előrébb járunk mint az usa. Récsöl és kandúrja már sokkal előbb diplomáciáskodott a távol-keleten.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Az amerikai nép ezeket nem nyeli le. El fogják zavarni előbb-utóbb.
Desischado
@Jozefina: Remélem, minél előbb, mert ez az alak, hihetetlen bunkó, és két lábon járó katasztrófa!
karma1
@human: Ugyan mit javithatna? Feloltozteti a kormanyt a sajat fashion markajaba? Nem inkabb a kedves ferjenek szivarogtathatna ki kesobb (is) jol felhasznalhato adatokat? Mint ahogy sajatlabu recsolke es a tiborcz-gyerek bahreinben targyalt az energiaminiszterrel??? Ugyan MIROL??? Milyen adatokat tudhat recsolke, ami erdekelheti a bahreini energiaugyi minisztert???
ivanka kb. annyit jelent trumpnak, mint recsolke az o edes apukajanak... oszt jonapot...
human
@karma1: Ivankanak miért kellene ott lenni ahhoz, hogy adatokat ismerjen meg? Bármilyen információt megkaphatna otthonról a medence szélén napozva. Az hogy jelen van a fehér házban az azt jelenti, hogy tényleg csinál valamit. Hogy mit azt senki nem tudja. Talán jobb, hogy ott van, talán ő is csak egy második Ráhelke. Ezt egyelőre senki nem tudja.
Még réges régen Ráhelt sem bíráltam, csak azért mert Orbán lánya. Aztán mikor kiderült, hogy azért kezd gazdagodni, mert Orbán az apja onnantól bírálhatóvá vált. Orbán fiát támadták. Eddig amit tudni lehet róla, hogy Orbán egyengetni akarta futballista karrierjét. Valószínűleg ebből és a rá irányult figyelemből lett elege, ezért ott is hagyta a futballt és Afrikába ment szegény gyerekeket futballozni tanítani. Aztán jött a felház és azonnal jöttek a megjegyzések. Ne feledjük ,hogy minden bírálat annyit ér amennyire az megalapozott.
karma1
@human: Ne haragudj, de most az egyszer nem ertunk egyet... Elhiszem, hogy Ivankanak jolmeno uzlete volt, amit szetvertek - eppen az apja miatt...
De MIT CSINAL A FEHER HAZBAN??? Jotekonykodik? Olyan dolgokat koordinal, amire az apjanak nincs ideje, de kell csinalni???
MINEK VAN OTT??? Barmifele kinevezes nelkul? Mert ha nincs semmilyen kozeleti cime, beosztasa, akkor nincsen felelossege sem, ha valami oltari nagy baromsagot csinal, meg csak seggbe sem lehet rugni, mint habonyt. Ne haragudj, ez nekem rohadtul nem tetszik.
recsolke szerepe sem, mert a ferje azota lett olyan kivalo uzletember, amiota orban veje lett.
NE LEHESSEN! Es ne lehessen meszaros sem!
human
@karma1: Teljesen igazad van abban, hogy Státusz nélkül legfeljebb a festményeket nézegethetné a falon. Amit írtam az arról szól hogy ha a tettek alapján ítélkezünk akkor valószínűbb, hogy nem tévedünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.