Hajlandó lenne több adót fizetni a New York-i szupergazdagok egy része, hogy ezzel is tegyenek a közjóért – derül ki abból a levélből, amelyet New York állam mintegy 80 milliomos vagy milliárdos lakója írt Andrew Cuomo kormányzónak hétfőn.

Azt írják: a legvagyonosabbak megengedhetik maguknak, hogy több adót fizessenek, és így támogassák a helyi iskolákat, az utak és hidak építését és fenntartását, valamint a szegényeket és a hajléktalanokat támogató programokat.

Több adót fizetnének New York állam milliárdosai, hogy segítsék a szegényeket

Az aláírók között szerepel Steven Rockefeller, Abigail Disney és Soros György is. A levél legtöbb szerzője 650 ezer dollárnál (mintegy 186 millió forint) többet keres egy évben, és így az állam legtöbbet kereső 1 százalékához tartozik.

A levelet egy liberális thinktank, a Fiscal Policy kezdeményezte, és vezetője, Ron Deutsch arról beszélt, hogy frissítő volt látni, hogy az állam leggazdagabb lakói közül milyen sokan csatlakoztak.

Sokan már tavaly is hasonló kezdeményezéssel fordultak a New York-i törvényhozáshoz, de akkor kérésüknek nem lett foganatja. Az Albanyben található New York-i törvényhozás demokrata többsége támogatja a gazdagok megadóztatását, de a szenátusban a legnagyobb frakcióval rendelkező republikánusok ellenzik az ötletet.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.