Zöld folyadékkal öntötte le egy támadó Putyin legismertebb kritikusát, Alekszej Navalnijt hétfőn egy szibériai rendezvényen. Március 26-ára Navalnij és támogatói 50 városban akarnak korrupcióellenes tüntetéseket szervezni – számolt be róla a Moscow Times.

Navalnij épp Moszkvától 3000 kilométerre, Barnaul városában mutatkozott be a helyieknek, amikor egy férfi ráöntötte a folyadékot. A zöld oldat a patikákban kapható, nem ártalmas, de nehéz lemosni a bőrről. Nem először támadtak meg így ellenzéki aktivistákat az országban.

Zöld festékkel öntötték le az orosz ellenzékit, de előnyére vált

Navalnij ugyanakkor a támadás után zöld arccal kezdett el beszélni a helyi újságírók kamerájába arról, hogy a Kreml lehet azt gondolta, hogy ezek után nem fog szerepelni a sajtóban, de így fog csak igazán, mert legalább többen figyelnek rá.

Hétfő délután, pár órával a támadás után pedig Navalnij egyik támogatója, Nikolai Danilov önként festette zöldre az arcát, majd így sétált el Moszkvában a Vörös térre.

A blogger így akart szolidaritani az ellenzéki politikussal, de hamar őrizetbe vették. A rendőrkapitányságon Danilov azt kérte, mutassák meg neki írásban, hogy tilos zöld arccal járni a vörös téren – ez azonban nem történt meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.