Két éve történt, hogy Andreas Lubitz pilóta szándékosan a francia Alpok hegyeinek vezette a Germanwings gépét, 149 utassal a fedélzeten. A pilóta édesapja, Günter Lubitz most azzal sokkolta a német sajtót, hogy fia ártatlanságát védi – ráadásul percre pontosan a kétéves évfordulóra, péntek délelőtt 10:30-ra hirdetett meg egy sajtótájékoztatót.

A mai napig mindenki ragaszkodik ahhoz a verzióhoz, hogy egy depresszióval küzdő másodpilóta a régóta tervezett öngyilkossága keretében vezette hegynek a repülőgépet. Mi azonban meg vagyunk győződve arról, hogy ez így, ebben a formában nem igaz

– írta a férfi a német sajtónak kiküldött meghívóban. Hozzátette azt is, a tájékoztatón egy ismert repülésügyi szakértő is részt vesz majd, Tim van Beveren, aki egyébként a Lufthansának is dolgozik. 

A hír nagyon felzaklatta a gyászoló rokonokat, többen dühösen nyilatkoztak a Bildnek.

Éppen akkorra időzíteni egy ilyen eseményt, amikor a családtagok részt vesznek egy megemlékezésen Le Vernetben, a katasztrófaközeli kisvárosban, ez felháborító! Ez egy komoly trauma mindenkinek

– mondta Marlies Weiergräber, akinek a testvére és az unokahúga veszett oda. Klaus Radner szerint, akinek a lánya, a veje és az unokája halt meg, Lubitz szülei provokálnak.

Szerintem nekik segítségre van szükségük, hiszen a tényeket próbálják megmásítani

- mondta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.