A legújabb értesülések szerint brit nemzetiségű volt az a férfi, aki szerda délután két embert halálra gázolt, további 29 főt megsebesített, egy rendőrt pedig halálra késelt a londoni Westminster híd közelében – írja a BBC.

A brit miniszterelnök, Theresa May elmondta: a férfi "néhány évvel ezelőtt" az MI5 titkosszolgálat látóterébe került, a mostanában feltérképezett hálózatnak azonban nem volt része.

Londoni merénylet: már korábban megfigyelés alatt állt a brit származású támadó

A magányos támadót a szemtanúk ázsiai megjelenésű (ez valószínűleg indiai vagy pakisztáni nemzetiséget takar), negyvenes férfinak írták le, korábban már nyomoztak ellene erőszakos, extremista megnyilvánulásai miatt.

May azt állítja, a férfi "egyedül cselekedett", és nincs ok feltételezni, hogy tettét azonnali újabb terrortámadások követnék.

Birminghamből jöhetett fel

A hatóságok összesen 6 házban tartottak házkutatást Londonban és Birminghamben. Valószínűsíthető, hogy a támadó egy birminghami lakásban élt, erre a címre bérelte a támadás során használt autót is.

A szomszédok szerint a férfi egy utcai büfé feletti lakást vett ki egy másik férfival, "arab vagy pakisztáni" nyelven hallották beszélni. A házkutatás során három román állampolgárt tartóztattak le ugyanebben az épületben.

Az Egyesült Királyságban a terrorfenyegetettség szintje eddig is súlyos volt, ezt nem módosítják a szerdai támadást követően.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."Londoni merénylet: már korábban megfigyelés alatt állt a brit származású támadó"...

gratulálok a megfigyelőknek.
karma1
A francba,... Hat mar megint nem egy migrancs az elkoveto... Nem is rohant ki orban elesen a terrortamadas ellen,... "Nincs itt semmi latnivalo, oszoljanak kerem..."

Nagyon sajnalom az aldozatokat, egy eletert is rettenetesen kar...
aremy
@karma1: ja migráncs és meg figyelted hogy mindegyik eus születésű és a titkosszolgák látóterében volt.lehet hogy ezek mind matócsi látásban szenvednek?
nevemnick
Mindenképp elítélendő ez az eset, de nem lennék most a szegíny vezír helyében, mert milyen kínokat élhet át, hogy nem migráncsozhat, és nem riogathatja a magyar népet...
wagabund
..."Londoni merénylet: már korábban megfigyelés alatt állt a brit származású támadó"...

gratulálok a megfigyelőknek.
aremy
@nevemnick: migráncsoznak ezek a gecik ezerrel lásd a hazatérő euban dolgozó magyarokat is .
1magyar
A vezetőknek itt se a saját állampolgáruk élete számított hanem a migránsok jóléte,lehetősége.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.