Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek elképesztő kijelentéseiről ismert elnökénél jár Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter. Legalábbis ezt írja a Sun Star című manilai lap honlapján. A közlés szerint Duterte születésnapját csendben, mindenfajta nagy ünneplés nélkül tölti. (A Wikipedia angol változata szerint március 28-án született, a cikk szerint azonban kedden tölti be 72. életévét.) Ernesto Abella szerint az elnök hagyományosan ilyenkor családjával, közeli családtagjaival tölti az időt. Duterte korábban azt közölte, születésnapjára több időt kíván magának. Jelenleg Davao Citíben tartózkodik, s csütörtökön tér vissza a fővárosba, Manilába.

A cikk szerint az elnök a munkaügy államtitkárral találkozik Davao Cityben, majd az Egyesült Államok Fülöp-szigetekre akkreditált nagykövetével, illetve Szijjártó Péterrel folytat megbeszéléseket. Duterte egy ízben azzal büszkélkedett, hogy embert ölt. Keresetlen szavakkal illette az EU-t, „lehülyézte" Barack Obama volt amerikai elnököt. Drogháborújában eddig több, mint 2500 ember halt meg. A Fülöp-szigeteki kormány minden, a drogpolitikáját elítélő korábbi nyilatkozat után meglehetősen hisztérikusan reagált. Duterte ezúttal képmutatással is megvádolta az európaiakat, mondván, hogy elég vér tapad az ő kezükhöz is az elmúlt évszázad két világháborúja miatt. – írja a Népszava.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Petya és gazdája már nem válogathat.Azzal tárgyal aki szóba áll vele.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemfideszes
@Eriksson: De, "büdös". Csak neki hivatalból kell vele találkoznia, és tiltakozni az emberi jogok súlyos megsértése miatt, míg a futsalos haverkodni megy. Hogy értsd:
Duterte:„Felejtsétek el a törvényeket és az emberi jogokat!“
Orbán: „ezt nem írhatja felül semmilyen emberi jogi, szépelgő handabanda."
Eriksson
@nemfideszes: Nézőpont kérdése.
Ázsiában egészen más a világszemlélet mint Európában. Hiába megy oda az amerikai külügyér tárgyalni békejogokról az pont olyan mint piranát rávenni a legelésre.
Bár az amerikaiakat sem kell félteni.
nemfideszes
@Eriksson: Azt, hogy Közel- és Távol-Keleten máshogy állnak az emberi jogokhoz, ha úgy tetszik más a "világszemléletük", mint Amerikában vagy Európában azt eddig is tudtuk. De nem is ez volt a "kérdés"! Hanem az, hogy ezzel az elmebeteg diktátorral miért tárgyal az egyik ( aki hivatalból eleve oda van delegálva) és mért tárgyal a másik. Ha az USA elnökét elküldte az anyjába, akkor szargyártót körbe is röhögné ha az emberi jogokról akarna vele tárgyalni. Már csak ezért is több mint valószínű, hogy a futsalos nem ezen témában keresné fel Dutertét.
Lehet, hogy van egy Fülöp-szigeteki gyilkosunk is, akit természetesen jó pénzért szívesen elengedünk?
F_Viktor
orbán lesz a világ EU ellenes tengelyének összetartó ereje?
Vagy csak szíjjas a maffiája menekülőútját építgeti...
Perwool
Ha nem figyelünk, Szijjártó egy sziporkázó pillanatában megalkot valami új Kis-Antantot a részvételünkkel. Esetleg csatlakozunk valami Pánarab Unióhoz... Sosem lehet tudni merre jön a következő csodás nyitás...
Csizmás Kond
...neki az a dolga, hogy lehetőleg minden ország nagykutyájával találkozzon...ez így megy mindenütt csak itt egyesek most hallottak ilyent először.
...amikor a háború alatt az amerikai az angol az orosz és még kitudja kik Hitlerrel találkoztak az is mi volt ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.