Barack Obama, az Egyesült Államok volt elnöke szívesen adna tanácsokat utódjának, Donald Trumpnak. Ezt Josh Earnest, a Fehér Ház korábbi szóvivője mondta el hétfőn az NBC televízióban. Könnyen lehet, hogy Obama már nem bírja tovább szó nélkül nézni Trump ténykedését.

Earnest emlékeztetett arra, hogy Obama az elnökválasztás utáni átmeneti időszakban rendszeresen konzultált Donald Trump megválasztott elnökkel, s .- mint fogalmazott – most szintén "szívesen adna tanácsokat neki".

Obama szívesen adna tanácsokat Trumpnak

A volt szóvivő hétfőtől az NBC televízió kommentátoraként dolgozik, s első bejelentkezésekor beszélt a volt és a jelenlegi elnök kapcsolatairól. Elmondta, hogy Trump az átmeneti időszakban rendkívül – szinte feltűnően – kedves volt Obamával és munkatársaival, ám a januári elnöki beiktatási ünnepség óta a két politikus között nincs semmiféle kapcsolat.

Barack Obama szívén viseli az ország sorsát, és boldog lenne, ha megoszthatná tapasztalatait Trump elnökkel

- fogalmazott a volt szóvivő. Donald Trump egyébként tavaly decemberben, éppen az NBC televízió reggeli műsorában fejtette ki, hogy számít Barack Obama tanácsaira a kormányzati kinevezések ügyében, bár konkrétumokról nem beszélt.

A két politikus viszonya az amerikai sajtó szerint azóta megromlott, hogy Trump elnök március elején közölte: az Obama-kormányzat a tavalyi elnökválasztási kampány idején lehallgattatta őt és munkatársait a New York-i Trump-toronyban. Obama a szóvivője révén azonnal tagadta ezt, s az ügyben azóta is vizsgálódnak a képviselőház és a szenátus hírszerzési bizottságai.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.