Ez a durva, nem a bevándorlás. A Financial Times a Világbank adataira hivatkozva azt írja, hogy 2015-ben a brit munkavállalók a legmagasabb összeget Nigériába, Indiába és Pakisztánba küldték, ezek a több milliárd fontra rúgó összegek pedig nagyban hozzájárulnak a szegénynek számító országok fejlődéséhez is. Indiába például 3,6 milliárd font érkezett tavaly a külföldön dolgozó munkavállalóktól, ami az ország GDP-jének 3,4 százaléka. Még nagyobb tételt jelent a hazautalás az olyan országok esetében, mint Banglades vagy Nepál, utóbbi esetében az éves nemzeti össztermék 29 százalékát utalták haza tavaly. A tíz legjelentősebb célország között a negyedik Lengyelország, a tizedik pedig Magyarország, a cikk szerint a 2004-ben csatlakozott nyolc kelet-európai EU-tagállam esetében Németország után nagy-Britannia a hazautalt jövedelmek második legjelentősebb forrása. A Világbank adatai szerint Magyarország a GDP nagyjából 3,5 százalékának megfelelő összeghez jutott a külföldön...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Azért ez nem túl bonyolult, az egyszerűbbek is érthetik...
Se nyugdíj...se GDP...se nyugati életszínvonal...csak egy lepusztult, elöregedett társadalom...? Erre gyúrunk? Minél többen mennek el, annál jobb? Jó biznisz, de kinek is?
Jahhh...hogy 20 év múlva nem lesz, aki befizeti a nyugdíjakra valót vagy nem küldi már ide (mert az már addigra nem lesz számára "haza") a pénzét, mert aki most itt még éhen-fagyva vegatál az onnan küldött "kisegítő aprópénzen", az addigra már nem él? Máshonnan nézve én sajnálom a kint dolgozókat. Hazaküldik a kis nehezen megszerzett pénzüket, hogy a család ne nélkülözzön. Ahelyett, hogy a saját jövőjüket rendeznék belőle.
Szókrakész
"A Világbank adatai szerint Magyarország a GDP nagyjából 3,5 százalékának megfelelő összeghez jutott a külföldön dolgozóktól 2015-ben."

3,5% összességében.
És nem csak az angliai magyaroktól!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.