A Talmudban és a vallási vitákban találta meg az izraeli innováció titkát Daniel Hershkowitzcal, a Bar Ilan egyetem vezetője.

Izrael meglepően jól áll az innovatív, induló vállalkozások terén, már megjelentek az első milliárd dolláros bizniszek is. 2013-ban a Waze-t vásárolta meg 1,1 milliárd dollárért a Google, egy évre rá a Vibert vásárolta fel a Rakuten, a japán kiadócég. Mára pedig a kínai befektetők is megjelentek a piacon, úgy járnak Izraelbe céget venni, ahogy más nyaralni.

Daniel Hershkowitz, korábbi tudományos miniszter, rabbi és matematikus, a Bar Ilan egyetem vezetője a StartupRadar.hu-nak adott interjút a think.BDPST konferencia előtt, ebben beszélt arról, mi is a titka az izraeli startupok sikerének. 

Mitől sikeresek az izraeli startup cégek?

Magyar szemel talán meglepő, de az izraeli startup környezet kialakulása azonban nem egy miniszteri nyilatkozattal kezdődött. 

”Az első perctől kezdve életveszélyben voltunk. Gyors megoldások kellettek a problémákra: mindig kevés volt az erőforrás, a pénz, ez meghatározó volt a mérnökök munkájában. Nagyon eredeti gondolkodásra volt szükség” – mondta Hershkowitz.

A hadsereg a mai napig nagy szerepet játszik az izraeli startup szférában, sok találmány onnan kerül ki, amelynek aztán polgári felhasználási területet is találnak. Az életveszélynél azonban több is kell egy jól működő innovációs folyamathoz.

Herskowitz szerint az izraeli startupsikerek részben a zsidó vallásban, illetve az ehhez kapcsolódó tanulási módszerben rejlik. „A bölcsek és a Talmud azt mondja, hogy sokat tanultam a tanítóimtól, de még többet tanultam a diákjaimtól„ – mondta Hershkowitz arra a kérdésre válaszolva, hogy mégis hogyan lehet kitörni a bevett gondolkodási sémákból, a dobozból. 

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

VESZ-ÉSZ
Lószart mama!Amcsik lehallgatják az összes telefon és internet kapcsolatot és ezeket megosztják a zsidó gazdáikkal is.Rengeteg találmányt és újítást ellopnak és ezt úgy adják elő, hogy ez a Talmudból következik,ami részben igaz is, mert a könyv a gazemberségre tanít.Amúgy,minden zsinagóga egy kémközpont,ahol az országok adatait gyűjtik és jelentik haza (Izrael)és a Moszad nak.Ez van emberek,ez van.
verőce21
A startup cégek valószínűleg a kémkedéstől sikeresek.
A zsidóknak semmilyen kultúrájuk nincsen. Nem volt hozzá tehetségük. Az emberiség söpredéke, a népesség 2,5-3,0%-át kiadó oldalpájeszes, kaftános kisebbség, akik soha nem alkottak műveltséget: nincs festészet, szobrászat, képzőművészet. Nincs zsidó zene, sem irodalom, csak ótestámentumi hadarás van, prófétálás.

De van: mindenekelőtt a pénz, a hatalom azonnali, konok, erőszakos megragadása. (Lenin-fiúk, majd a judeo-bolsevik kommunizmus) A holokauszt felhasználása még évtizedekig.
Most az utóbbi évtizedekben a filmipar teljes kisajátítása.
CsipkeRózsa
@verőce21: Honnan állapítottad meg mindezt, a saját fejedből jött elő?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.