Letartóztatták a korrupciós botrányba keveredett Pak Gun Hje dél-koreai elnököt helyi idő szerint péntek reggel – jelentették hírügynökségek.

A szöuli központi kerületi bíróság előzőleg jóváhagyta a letartóztatási parancsot az egyebek mellett vesztegetéssel, hatalommal való visszaéléssel és államtitoksértéssel gyanúsított 65 éves politikus ellen. Pak legfeljebb 20 napig maradhat börtönben a hivatalos vádemelésig.

Pak Dél-Korea első olyan demokratikusan választott elnöke, akit a parlament elmozdított hivatalából. Tíz évnél is hosszabb börtönbüntetéssel sújthatják, ha bebizonyosodik, hogy kenőpénzeket fogadott el nagyvállalatok vezetőitől.

A bíróság döntésére azt követően került sor, hogy az előző nap több órán keresztül hallgatták ki a menesztett elnököt.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Édes drága jó istenem, ha egyszer, csak egyszer megérhetnénk, hogy hajnalban kopogtatnak Erős Pistáék a szarházi hazaiak ajtaján, mit nem adnék érte!
(Szeretem a sci-fit.)
Peller Anikó
"vesztegetéssel, hatalommal való visszaéléssel és államtitoksértéssel gyanúsított elnököt...tíz évnél is hosszabb börtönbüntetéssel sújthatják, ha bebizonyosodik, hogy kenőpénzeket fogadott el nagyvállalatok vezetőitől."

Húha, nálunk éppen most épül az ezredik stadiom amit nagyvállatok vezetői kenőpénzelnek adóelkerülés címén.
fekete
Es ezeknek van bajuk North Koreaval? Ott legalabb Kedves Vezetonek hivjak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.