Több mint száz tudós írt nyílt levelet az Orbán-kormánynak a CEU ügye miatt – olvasható a Budapest Beacon cikkében.

A levélben megdöbbenésüknek adtak hangot a tervezett törvényjavaslat miatt, amely szerintük ellehetetlenítené a világszerte a tudományos életben jegyzett CEU működését. 

A Közép-európai Egyetem egy világklasszis intézet, amely jelentős mértékben járul hozzá ahhoz a tudományághoz, melyben mi magunk is dolgozunk. Ostobaság lenne a hivatkozott okok miatt bezáratni azt, ám itt több forog kockán, nagyobb a tét: különösen az egyetemes emberi szólásszabadsághoz és szabad lelkiismerethez fűződő jogról van szó.

 - olvasható a levélben.

A tudósok szerint a kormány rövidlátó gondolkodásra vall, hogy el akarják hallgattatni a kritikus hangokat az országban. 

Demokráciákban a hatalmat megszerző politikusoknak fel kell készülniük a kritika elviselésére, és szembe kell nézniük azzal a lehetőséggel, hogy végül elveszítik hatalmukat

-teszik hozzá.

A teljes nyílt levelet, valamint az aláírók nevét a cikkben lehet elolvasni, 

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Szarháziékat két eszközzel lehet fegyelmezni, kitiltással és pénzmegvonással!
human
És? 111-en meg visszaadták a lovagkeresztjüket Bayer miatt.
Eladott Ország
"Hamarosan komolyan el kell gondolkoznia annak a több százezer, hazáját egykoron elhagyó magyarnak, mit is tegyen, ha kivágják az országot az Unióból. Mi van akkor, ha mindaz, amit eddig építgettünk elvész azért, mert van egy mindent és mindenkit nagy ívben leszaró, diktatórikus kormányunk? Magyarország az Unió számára gazdaságilag jelentéktelen. Soha nem voltunk és nem is leszünk befizető ország. Az Unió évente több milliárd forinttal támogat bennünket, melyet a hatalom az első perctől kezdve kíméletlenül ellop. Ne higgyük azt, hogy egyszer csak nem lesz elegük. Tegyünk valamit addig, ameddig még tehetünk. Ne maradjunk csendben, se a határ ezen, se a határ túloldalán. Ha nem kezdünk el hamarosan ordítani, lehet hogy egy álommal leszünk szegényebbek. Egy álommal, melyre a jövő épülhetne. Soha nem túl késő. Ma a Népszabadság, holnap a CEU, holnapután az Unió. Aztán mi marad nekünk? Mi az amire majd oly büszkék lehetünk? Ne maradjunk csendben, mert ha azt tesszük, örökre elnémítanak bennünket."
quadrocopter
Szarháziékat két eszközzel lehet fegyelmezni, kitiltással és pénzmegvonással!
F_Viktor
@Eladott Ország: Így igaz, Magyarországra nincs szüksége az EU-nak, gazdasági súlya összehasonlíthatatlan az Egyesült Királysággal, ahol elkezdődött a Brexit.

2020-tól megszűnnek a kohéziós pénzek (amit már idén ellopnak lézerék!), már most elvesztette az ország a világ megbecsülését, már most 15-20 évvel hátráltatta ez a rezsim az ország gazdasági jövőjét.

Írod:
"Aztán mi marad nekünk?"

Az biztos, hogy az európai felzárkózás ugyanolyan távoli lett, mint 1849-ben, vagy 1957-ben.
Majd marad (gyerekeinkre, unokáinkra) putyin, az orosz hitel 14-15 000 milliárdja, a fejletlen ipar- és mezőgazdaság, a munkanélküliség, a korlátozott árukészlet, a nyomor.

De megmarad egy régi álom, egy álom, hogy majd talán lesz egy újabb lehetőség, amivel majd tudnak élni a magyar emberek.
Eladott Ország
civilhetes.net/ceu-bokros-ezt-most-nagyon-elneztek-orbanek
A magyar miniszterelnök úgy gondolta, hogy Donald Trump hatalomra jutásával az amerikai politika és kormány fenntartás nélkül az ő illiberális demokráciája mellé áll. Nem így van, mert Trump a kis mozgástere miatt a belpolitikáját sem tudja saját kénye-kedve irányítani, pláne nem a külpolitikát. Ezt most nagyon elnézték Orbánék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.