A kaliforniai bíróság nem hagyta jóvá, hogy az 1977-es liliomtiprási ügynek vége legyen.

Scott M. Gordon bíró továbbra is nyitva hagyta a kérdést, hogy Roman Polanski (84) börtönbe kerülhet, ha 40 év után ismét az USA területére lépne. Sőt, egy kaliforniai fellebbviteli bíróság ítéletére is hivatkozott, amely szerint a filmrendező szökevénynek számít az Egyesült Államokban.

Polanski 1977-ben vádalkut kötve elismerte, hogy törvénytelen szexuális kapcsolatot létesített az akkor 13 éves Samantha Geimerrel (52) Jack Nicholson (79) házában.

Továbbra is börtönbe kerülhetne Roman Polanski

Miután a vállalt, 42 napos elzárást letöltötte, a tárgyalás előtt úgy értesült, a bíró a vádalkut figyelmen kívül hagyva hosszabb börtönbüntetésre fogja ítélni, ezért külföldre szökött. Az akkor ellene kiadott elfogatási parancs máig érvényben van, pedig már Samantha is rég megbocsátott neki, és alkoholmámoros tettét maga is megbánta. Polanski ma is Franciaországban él, ahonnan nem adják ki Amerikának.

Az Oscar-díjas filmrendező azóta számos alkalommal próbálta rendezni a kényelmetlen ügyet az amerikai igazságszolgáltatással, de erre nem kerülhetett sor, mert feltételként kötelezővé tették számára a személyes megjelenést. Polanski ügyvédje, Harland Braun a most született bírói döntést értékelve kijelentette, hogy az sem oldotta meg az üggyel kapcsolatos korábbi bírósági eljárások szabálytalanságait.

Polanski azt szeretné, hogy szabadon beutazhasson az Egyesült Államokba, és végre felkereshesse egykori felesége, Sharon Tate (ł26) sírját, akit 1969-ben gyilkoltak meg Charles Mason (82) bandájának tagjai, és rendezhesse 1977-es bírósági ügyét anélkül, hogy börtönbe kelljen vonulnia.

Az elmúlt években mind Svájc, mind Lengyelország többször is elutasította az USA kérését Polanski kiadatására. Február közepén a filmrendező Los Angeles-i ügyvédje arra kérte Scott M. Gordont, hogy Polanski 1977-es vallomása, valamint a lengyelországi és svájci bírósági döntések alapján állapítsa meg, hogy Polanski valóban vádalkut kötött és nem kell több időt börtönben töltenie.

(pagesix)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Nálunk az ilyen liliomtiprás ügyet hamar elfelejtik. A KDNP-s polgármesterhelyettes kapcsolata már túltárgyalva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.