Amíg az európai vezetők Törökország ellen vannak, addig nácinak fogja őket titulálni őket a török államfő.

"Amíg az Európai Unió vezetői kitartanak Törökország-ellenes magatartásuk mellett, addig továbbra is náci maradványoknak és fasisztáknak nevezem őket" – jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török államfő kedden az észak-törökországi Zonguldakban tartott népszavazási kampányrendezvényén.

"Európa szívében lovakkal és kutyákkal rontottak honfitársainkra, minisztereink nem tarthattak beszédet" – nehezményezte.

A török elnöki rendszer bevezetéséről döntő április 16-i referendum miatt az utóbbi időben Ankara éles konfliktusba került számos európai uniós tagállammal, majd Erdogan népszavazási kampányának kiemelt pontja lett az érintett országok bírálata. A török államfő gyakran kritizálta élesen, s nevezte rendszeresen nácinak vagy fasisztának Európát, miután a közelmúltban Berlin és Hága visszautasította, hogy török miniszterek a török alkotmánymódosítás mellett kampányoljanak a Németországban és Hollandiában élő törökök körében.

Március közepén a rotterdami török konzulátusnál kisebb csetepaté is volt. A tüntetők üvegekkel és kövekkel hajigálták a rendőröket. A tiltakozó csoportot vízágyúval sikerült feloszlatni, legalább heten megsérültek, tizenkét embert pedig őrizetbe vettek.

A nyugati országok a "náci" és a "fasiszta" szavak használata miatt határozottan tiltakoztak Ankaránál. Angela Merkel német kancellár arra kérte a török elnököt, hogy tartózkodjon a második világháborút idéző kifejezésektől.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vladimir putin
jol csinalja a fesztivalt ez az autodidakta kis naci baratom.
SystemError
Ha nem jön be az új "szevjetunió" az európa iunió helyett, akkor azok az országok, akik becsicskultak a kis mini kgb vezérnek, elég rosszul járnak majd. Minek nagyobb az esélye...? Na már csak ezért is lehetne több esze a fidesznek, ha már elveik nincsennek
Tavryni őrnagy
Ezek itt elbeszélgetnek a fejünk felett, aztán meg hoppá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.