Három húsvéti bárányt és hetvenkét sonkát vittek Ferenc pápának csévharaszti zarándokok, amelyet a szerdai általános audiencián adtak át a katolikus egyházfőnek.

Húsvéti báránnyal és sonkával lepték meg Ferenc pápát magyar zarándokok

Antal András diakónus, a csépharaszti plébánia vezetője és a zarándoklat szervezője az MTI-nek elmondta:

a felajánlott bárányokból egyet a Szent Márta ház húsvéti asztalára, egyet személyesen Ferenc pápának, egyet pedig XVI. Benedek emeritus pápának szántak. A húsvéti sonkák, amelyekkel "Ferenc pápa szegényeit", vagyis a Rómában élő hajléktalanokat szeretnék megajándékozni, a vatikáni alamizsna-hivatalba kerültek.

Antal András kitért arra: a tizenöt tagú csoport a csévharaszti plébánián dolgozó szegényekből, az egyházközség híveiből és a falu vezetőiből verbuválódott.

A bárányokat a plébánia tangazdaságában nevelték, és a sonkák többségét is az ott dolgozó szegények készítették, illetve ajánlották fel.

A zarándokcsoport hétfő reggel Beer Miklós váci megyés püspök áldásával indult útnak – ismertette.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Üdvözlöm ezt a gesztust! Számomra a pápa a békét és a szeretetet jelképezi. Rossz érzéssel tölt el, amikor a róla megjelenő egyes cikkek, na meg a kommentelők, hozzá nem méltó hangnemben kritizálják.
justhpeter
Ezt mint pogány helyesnek tartom. Isten tartsa meg szokásaikat !
cs.n.
Böjtkor? Miféle új módi ez, ilyenkor üres krumplileves dukál, az is csak krumpli nélkül.
Equus
milyen boldog lehet a bárány, h a pápa böllére metszi el a torkát... és a disznó is örülne, ha tudná, h redvás testéből szentelt szar lesz.

Csak pusztán érdeklődésképpen: a zarándokok az apostolok lován szoltak utazni, vagyis gyalog. Elég hosszú út lehetett. Ehhez képest jól tartja magát az ajándékozó. Lehet, h biciklit is használt? Isten szeme mindent lát... ezért biztosan jár majd 2-3 nap kénköves üstben fővés...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.